Službeni internet portal Varaždinska županija

Županija nagradila najčitače

OBJAVLJENO 10.11.2017.

 Danas se u Županijskoj palači u Varaždinu održala svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, a tim su povodom proglašeni najčitači školskih i gradskih knjižnica za školsku godinu 2016/2017.

Ukupno je nagrađeno 76 učenika osnovnih i srednjih škola uz najčitače gradskih knjižnica, a prigodne nagrade uručio im je pročelnik Upravnog odbora za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek koji je naglasio kako bez obzira na sve nove tehnologije, knjige se ne mogu zamijeniti.

- Kroz ovakve manifestacije potičemo sve mlade da čitaju, da se na taj način upoznaju s svijetom knjige i to ćemo raditi nadalje – rekao je pročelnik Huđek te podijelio prigodne knjige ukupno 76-orici učenika, najčitatelja iz osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač Varaždinska županija.

Inače, Hrvatsko knjižničarsko društvo je ustanovilo Dan hrvatskih knjižnica s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanje s ulogom knjižnica u informiranju i obrazovanju te razgradnje stereotipnih predodžbi i knjižnicama i knjižničarima. 

NAJČITANIJE NOVOSTI