Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan Čačić potpisao ugovor u Zagrebu, dva milijuna kuna za tri škole iz Varaždinske županije

OBJAVLJENO 31.10.2017.

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije danas je Varaždinskoj županiji dodijeljeno novih dva milijuna kuna.

Ugovor je u ime Varaždinske županije kao osnivača osnovnih i srednjih škola potpisao župan Radimir Čačić zajedno s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac. Ugovori su potpisani za sufinanciranje projekata prema programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u OŠ Tužno – područna škola Črešnjevo, OŠ Novi Marof i Srednjoj školi Ivanec.

- S obzirom da su natječaji raspisani 6. rujna, a već danas, 31. listopada, potpisujemo ugovore o dodjeli ukupno 42 milijuna kuna za 47 objekata diljem Hrvatske, moram istaknuti da sam jako zadovoljna i pripremljenim projektima i poslom koji je odradila administracija Ministarstva - istaknula je ministrica Žalac.

Najviše sredstava, 1.400.000 kuna, odobreno je za Područnu školu Črešnjevo, za Srednju školu Ivanec stiže 400.000 kuna, a za OŠ Novi Marof 200.000 kuna. Zahvaljujući tome, u starom dijelu OŠ Novi Marof bit će, primjerice, uređene sanitarije, a u Srednjoj školi Ivanec će uređena stolarija, no ta će škola urediti i učionicu budućnosti.

- Ovaj ugovor vrijedan dva milijuna kuna bitno će nam pomoći u završetku projekata. U pripremi su i novi projekti za energetsku obnovu još osam škola, i to za Drugu gimnaziju, Srednju školu Ivanec, OŠ Martijanec, Područnu školu Cvetlin - pri OŠ Višnjica, OŠ Varaždinske Toplice i OŠ Novi Marof, OŠ Donja Voća i Područnu školu Lovrečan - pri OŠ Cestica, te još nekoliko manjih projekata - istaknuo je župan Čačić, koji se osvrnuo na (ne)suradnju s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak te napomenuo te da će se projekti vezani uz obrazovanje u Varaždinskoj županiji provesti kroz programe Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ako će i dalje biti opstrukcija unatoč svim naporima Županije da se nađe zajedničko rješenje.

NAJČITANIJE NOVOSTI