Službeni internet portal Varaždinska županija

Špancirajte Varaždinskom županijom u atriju Županijske palače

OBJAVLJENO 13.08.2018.

U Bučogradu, koji će niknuti u atriju Županijske palače tijekom Špancirfesta, od nedjelje 19. do petka 24.kolovoza , svakoga dana, vodimo vas u špancir po jednom od dragocjenih kutaka Varaždinske županije.

Varaždinska županija u suradnji s gradovima i općinama prvi put organizira program „Županija u malom“ tijekom kojeg će biti predstavljena gastronomska ponuda, tradicijska i kulturna baština, poljoprivredni i drugi proizvodi našega kraja.

Jedinstveni program su predstavili predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, zamjenik gradonačelnika Novog Marofa Ivan Tuk, načelnik Općine Bednja Damir Poljak, načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, načelnik Općine Cestica  Mirko Korotaj, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini na konferenciji za novinare održanoj u Županijskoj palači danas, 13. kolovoza. Završnu riječ i pohvale na ovaj projekt iznio je župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je istaknuo važnost prepoznavanja da se naše kulturne, gastronomske i tradicionalne vrijednosti istaknu na jednom mjestu i to upravo u trenutku kada Varaždinom prođe preko 300.000 posjetitelja.

Svakoga dana će za cjelodnevni program biti zaduženi: Grad Ludbreg u nedjelju, 19. kolovoza, Općina Bednja u ponedjeljak, 20. kolovoza, Općina Cestica u utorak, 21. kolovoza, Općina Trnovec Bartolovečki u srijedu, 22. kolovoza, Grad Novi Marof u četvrtak, 23. kolovoza, te Grad Varaždinske Toplice u petak, 24. kolovoza.

Samo u Bučogradu ćete otkriti zašto je Trnovečka makovnjača neodoljiva, kušati fina vina ludbreškog i cestičkog kraja, vidjeti i probati peru, doživjeti slikara svjetskog glasa Ivana Rabuzina, uživati u bednjanskoj svadbi, naučiti kako se u topličkom kraju rade štrukli te još mnogo drugih zanimljivosti s kojima će se predstaviti naše općine i gradovi.

A vrhunac svake večeri bit će nastupi KUD-ova, orkestra i glazbenih sastava koji će svirati baš za dušu. Puhački orkestar Grada Ludbrega, u ponedjeljak stižu KUD Cvetlinski zvon i KUD Josip Jedvaj Vrbno, Danijel Češnjak i Josip Podsečki izvest će „Bednjanske špelancije“, KUD Josip Genc, predstaviti će se i tradicionalna Bednjanska svadba, nastup poznatih Kavalira, Krijesnica, KUD Cestica, KUD Mak iz Trnovca, nastup Tije Pikije uz klavirsku pratnju Minike Zlatarek, KUD Toplice i tamburaški sastav ex Fakini.

Svi sudionici današnje konferencije pozdravili su ovu odličnu ideju za predstavljanje bogatstava Varaždinske županije u srcu Varaždina, a Vas sve pozivamo da dođete u Bučograd u Županiju u malom, otkrijte okuse, mirise i zvukove Varaždinske županije! 

Vidimo se u atriju Županijske palače!

NAJČITANIJE NOVOSTI