Službeni internet portal Varaždinska županija

Značajan iskorak ovogodišnje Zeljarijade: uključivanje škola i restorana s ponudom jela od zelja

OBJAVLJENO 25.09.2018.

 Zeljarijadu, najveću gastronomsku manifestaciju u Varaždinskoj županiji koja je završila 23. rujna, prvi put su se uključile osnovne i srednje škole, kao i restorani koji su ponudili jela od zelja i sa zeljem. To je jedan od značajnih iskoraka ovogodišnje manifestacije u čiju se organizaciju, uz KUD Vidovec, Općinu Vidovec i Udrugu proizvođača povrća i voća Zeljari, ove godine organizacijski, financijski i promocijski uključila i Varaždinska županija.

- Uz sve organizatore i članove Organizacijskog odbora posebno se zahvaljujem svim školama i restoranima koji su se uključili u Zeljarijadu. Ove godine smo napravili puno važnih iskoraka da bismo manifestaciju podigli na viši nivo, da ne postane prepoznatljiva ne samo u našoj Županiji, nego i u regiji, u Hrvatskoj i još šire. Posebno je važno što se u Zeljarijadu uključilo ukupno 37 osnovnih i srednjih škola s područja Županije te su djeca dobila obrok od svježeg ili kiselog zelja. Isto tako, uključili su se i restorani koji su na svojim menijima imali jela od varaždinskog zelja. Hotel Turist, Hotel Park, Restoran Verglec, Restoran Garestin, Hotel Minerva i restoran Zlatne gorice. Svima im zahvaljujem, jer su time pomogli da manifestaciju podignemo na višu razinu. Pred nama je još puno posla. Želimo još jače promovirati i brendirati Zeljarijadu, jer je to odlična prilika za promociju varaždinskog zelja – istaknula je Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije i posebna savjetnica župana.

Napominje da je gastronomska ponuda Varaždinske županije jedna od najvrijednijih i najvažnijih koje imamo.

- Varaždinsko zelje, Zagorski puran, Varaždinski klipič su zaštićeni proizvodi na razini EU, a i Varaždinsko bučino ulje postaje sve prepoznatljivije i cjenjenije, jer smo krenuli s promocijom te brendiranjem, čime jamčimo kvalitetu. Tradicionalno spremljena jela s lokalnim proizvodima su jedan od glavnih pokretača suvremenih trendova u turizmu, pa dobivamo potpuno novu turističko-gastronomsku atrakciju na sjeveru Hrvatske. To je veliki poziv turistima iz Hrvatske, ali i cijeloga svijeta da dođu ovamo i uživaju u našim ljepotama i odličnoj kuhinji – istaknula je Natalija Martinčević.

NAJČITANIJE NOVOSTI