Službeni internet portal Varaždinska županija

Zbogom blatu i makadamu: uz Dom zdravlja u Breznici uređeni pristupni put i parkiralište

OBJAVLJENO 28.06.2018.

Da bi došli do ordinacija opće medicine, dentalne medicine ili u ljekarnu u zgradi Doma zdravlja Varaždinske županije u Breznici, mještani općina Breznica, Breznički Hum i Visoko više ne moraju hodati po makadamu i blatu.

Pristupni put Domu zdravlja u Breznici napokon je uređen, kao i parkiralište s 23 mjesta, od čega dva za osobe s invaliditetom. Sanirani su pristup samom objektu i vanjsko stepenište, a do doktora će lakše moći dolaziti i osobe s invaliditetom budući da je uređena pristupna rampa.

U srijedu, 27. lipnja, potpisan je zapisnik o primopredaji radova, i to nakon što su zamjenik župana Robert Vugrin, načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec i predstavnici izvođača radova iz tvrtke Pedom asfalti d.o.o. Zagreb obišli novouređeni pristupni put i parkiralište.

Uloženo je gotovo 240.000 kuna, što su financirali Varaždinska županija iz decentraliziranih sredstava i Općina Breznica, a uključile su se i susjedne općine Visoko i Breznički Hum, čiji su stanovnici također korisnici usluga u Domu zdravlja u Breznici.

Nakon što se na uređenje prometnice i parkirališta čekalo od 2009. godine, projekt je sada realiziran u nekoliko mjeseci.

- Na sjednici Županijske skupštine krajem prošle godine smo bili upozoreni na to da pacijenti u Breznici hodaju po blatu da bi došli do doktora, a osobe s invaliditetom te starije i teško pokretne osobe ne mogu doći u Dom zdravlja zbog strmog stepeništa. Odmah nakon toga je Varaždinska županija s Domom zdravlja krenula u realizaciju projekta koji je postojao, ali je „stajao“ devet godina. Prvotno je bilo planirano ulaganje od oko 100 tisuća kuna, no javila nam se Općina Breznica koja je bila spremna izdvojiti identičan iznos. Potom su se priključile i općine, Visoko s 25.000 kuna i Breznički Hum s 13.000 kuna. Zajedničkim radom i sredstvima na kraju smo realizirali lijep i važan projekt za stanovnike svih triju općina vrijedan gotovo 240.000 kuna – istaknuo je zamjenik župana Robert Vugrin.

Nakon ulaganja u infrastrukturu, u Breznicu uskoro stiže i vrijedna medicinska oprema.

- U sklopu projekta Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji, koji se financira EU sredstvima, ordinacije opće medicine u Breznici dobit će medicinsku opremu vrijednu 450.000 kuna – naveo je Vugrin.

NAJČITANIJE NOVOSTI