Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik ministra Leverić građanima Velikog Bukovca prezentirao mjere Ministarstva gospodarstva

OBJAVLJENO 07.05.2015.

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić posjetio je 6. svibnja 2015. godine Općinu Veliki Bukovec gdje se susreo s načelnikom Zvonkom Hlebarom i razgovarao o dosad realiziranim zajedničkim projektima Ministarstva gospodarstva i Općine, kao i daljnjim  mogućnostima koje resorno Ministarstvo nudi jedinicama lokalne samouprave za povlačenje sredstava namijenjenih razvoju gospodarstva, energetskoj učinkovitosti i povećanju konkurentnosti.

„Dosad je ova općina povukla gotovo 400.000,00 kuna za tri projekta od kojih je jedan vrijedan 230.000,00 kuna za osiguranje jeftinije, bolje i kvalitetnije rasvjete. Sredstva po natječajima se dodjeljuju isključivo po kvaliteti projekta, a ne političkim kriterijima. Prema rezultatima potpora koje daje Ministarstvo gospodarstva, općine i gradovi s područja Varaždinske županije imaju jako dobre projekte i redovito prolaze na natječajima i privlače značajna sredstva. To je isključivo rezultat Vašeg rada, a mi smo tu da damo što je moguće veću potporu i pružimo puno podršku u svim projektima koje ostvarujete te vjerujem da će ta suradnja i dalje biti uspješna“, kazao je zamjenik ministra.

Nakon sastanka u Općini u pratnji načelnika obišao je pogon 'Stolarije i pilane Antun Pečenec' u Kapeli Podravskoj te održao tribinu za građane na temu glavnih mjera i programa koje provodi Vlada Republike Hrvatske, odnosno Ministarstvo gospodarstva.

Tom je prilikom istaknuo kako su Vladinim reformama postavljeni temelji za gospodarski iskorak Republike Hrvatske te kvalitetni temelji za daljnji rast.

„Kad je započeo naš mandat, nije još bio definiran smjer u kojem treba ići, a ova je Vlada ozbiljnim reformama te promjenama modela i sustava osigurala bolje uvjete investiranja.  U industriji smo ciljanim potporama i strategijom razvoja pokrenuli pozitivne tokove. Ogromni pomaci su napravljeni i u energetskom sektoru koji je temelj i pokretač gospodarskog razvoja zemlje. Danas imamo niže cijene goriva, plina i struje u odnosu na prije nekoliko godina“, kazao je Leverić te zaključio kako je rad ove Vlade počeo pokazivati rezultate jer se već neko vrijeme bilježi stabilan rast industrijske proizvodnje, rast izvoza i pad nezaposlenosti.

Podsjetimo, Općina Veliki Bukovec je u protekle dvije i pol godine povukla sredstva u visini od 397.633,16 kuna i to prema Programu Energetske učinkovitosti za 2013. godinu 166.660,16 kuna (3,2 posto od ukupnog iznosa dodijeljenog županiji); 44.913,00 kuna prema Javnom pozivu za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije iz 2014. godine te 186.060,00 kuna prema Javnom pozivu za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije - kroz pomoć proračunima JLP(R)S i njihovih proračunskih korisnika.

NAJČITANIJE NOVOSTI