Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić u posjeti Općini Cestica

OBJAVLJENO 27.05.2015.

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić boravio je u ponedjeljak, 198. svibnja 2015. u Općini Cestica. Načelnik Općine Cestica g. Mirko Korotaj te predsjednik Općinskog vijeća g. Tomislav Lazar iskoristili su tu priliku kako bi porazgovarali o realiziranim projektima u kojima je sudjelovalo i Ministarstvo gospodarstva te o mogućnostima koje resorno Ministarstvo nudi jedinicama lokalne samouprave za povlačenje sredstava namijenjenih razvoju gospodarstva, energetske učinkovitosti i povećanju konkurentnosti kroz dosad realizirane projekte, ali i planiranje budućih razvojnih projekata 2015. – 2020.

Valja napomenuti kako je resorno Ministarstvo do sada u Općinu Cestica financiralo nešto manje od 500 tisuća kuna projekata što znači da je se radi o investicijama vrjednijim od milijun kuna jer je Općina sama sufinancirala veliki dio tih projekata. Samo u 2013. godini tvrtke s područja Općine Cestica imale su investicije u vrijednosti od 11 milijuna kuna što čini ovaj kraj iznimno perspektivnim za buduća ulaganja.

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić pokazao je zadovoljstvo popunjenosti Poslovne zone na području Otoka Virje koja iznosi više od 50% te ističe kako je zadatak pomoći proširenje istog radi povećanja konkurentnosti i rasta gospodarstva.

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj zadovoljan je suradnjom s resornim ministarstvom te ističe da Općina već sada ima pripremljenih 14 projekata te je spremna uspješno aplicirati i dobiti financijsku pomoć kad natječaji jednom budu otvoreni.

Prilikom boravka u Općini Cestica, zamjenik ministra Alen Leverić posjetio je pogon poduzeća BIGO d.o.o. u Babincu koji se bave izradom ortopedskih cipela. Također su posjetili objekt NK Polet Cestica koji su ove godine dobili sredstva Ministarstva gospodarstva za obnovu i uređenje klupskih prostora. Ukupna investicija renoviranja NK Poleta stajala je 160.018,80 kuna od čega je  ministarstvo sufinanciralo 94.626,00 kuna.

NAJČITANIJE NOVOSTI