Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvoren 1. sajam Poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja u Novom Marofu

OBJAVLJENO 17.10.2015.

Nakon što je prošlog tjedna predstavljen projekt Poduzetništvo – moj izbor Srednje škole Novi Marof, danas je otvoren prvi sajam Poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja u sklopu projekta.

Na početku svečanog otvorenja sajma, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin okupljenima se obratila ravnateljica Srednje škole Novi Marof Jasminka Behin, nakon koje je 300-tinjak uzvanika pozdravio i zamjenik župana Alen Kišić, čestitavši novomarofskoj Srednjoj školi na dobivanju vrijednog projekta. – Samo u prošloj školskoj godini, naše su osnovne i srednje škole kroz EU projekte dobile preko 20 milijuna kuna, a to potvrđuje da imamo najbolji obrazovni sustav u Republici Hrvatskoj. Danas je ovdje obrtništvo i gospodarstvo Novog Marofa i ovog dijela županije i opravdava ulogu škole jer ona nije samo obrazovna već i odgojna ustanova i treba služiti suradnji s lokalnom zajednicom, istaknuo je Kišić dodavši kako smo zahvaljujući žilavom poduzetničkom duhu i mentalitetu preživjeli ekonomsku krizu i ostali iznad vode.

- Poduzetnik nije samo onaj koji radi za sebe i svoju obitelj već i za obitelji svojih zaposlenika, zato o tim ljudima govorimo s poštovanjem i zbog njih danas Hrvatska raste. Ključna poruka ovog projekta je spajanje gospodarstva i obrazovanja i to je uvijek najbolja varijanta, a ovakav sajam spaja takve ljude i naše gospodarstvo i obrtništvo s vama koji ćete raditi kod njih ili otvoriti svoj pogon i siguran sam da će godine pred nama biti puno bolje te da će učenici koji su sada u srednjoj školi lakše naći posao nego oni prije 3, 4 godine, riječi su zamjenika župana Alena Kišića koji je ujedno i otvorio sajam.

Srednjoj školi Novi Marof je u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“ od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava odobren projekt „Poduzetništvo – moj izbor“, u sklopu kojeg se organizira Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja, natjecanje učenika u brendiranju i izradi suvenira regije iz ekološki prihvatljivih materijala, a ujedno se promovira zanimanje Pomoćni stolar.

Projekt "Poduzetništvo-moj izbor" provodi Srednja škola Novi Marof u trajanju od 9 mjeseci, do 20. travnja 2016. godine, a vrijedan je 146.797,85 kuna, sufinanciranih od strane Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

U okviru dvodnevnog sajma koji okuplja preko 30 izlagača, većinom poduzetnika i obrazovnih ustanova, organizirana je i motivacijska tribina te okrugli stol o poduzetništvu i cjeloživotnom obrazovanju, na kojemu će sudjelovati sudionici sajma i predstavnici 4 lokalne samouprave i Varaždinske županije.

Program sajma preuzmite ovdje, a više informacija o projektu dostupno je na Internet stranici projekta www.pmi.hr.

NAJČITANIJE NOVOSTI