Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana na potpisivanju darovnog ugovora između Grada Ludbrega i Srednje škole Ludbreg

OBJAVLJENO 16.07.2014.

Na simboličnoj lokaciji u Zagorskoj ulici u Ludbregu danas je potpisan darovni ugovor između Grada Ludbrega i Srednje škole Ludbreg.

Radi realizacije projekta „Razvoj srednjoškolske infrastrukture u Varaždinskoj županiji – srednjoškolski kampus“, u sklopu kojega je predviđena i izgradnja objekata Srednje škole Ludbreg, Grad Ludbreg daje punu potporu navedenom projektu pa se radi njegova ostvarenja odobrava da se Srednjoj školi Ludbreg daruje bez naknade zemljište koje je u vlasništvu Grada Ludbrega, a potrebno za izgradnju srednje škole, a riječ je o oranici u Zagorskoj ulici od 9550 m2.

- Ovo je mjesto na kojem kroz određeno vrijeme želimo imati suvremenu modernu školu. Projekt ide svojim tijekom, iznimno nam je zadovoljstvo da upisi koji su pri kraju idu jako dobro, velik je odaziv, a ovo je logičan nastavak – osiguranje zemljišta na kojem ćemo graditi zgradu srednje škole. Zemljište je stajalo 592 tisuće kuna, sufinanciraju ga Varaždinska županija i Grad Ludbreg u jednakom omjeru, a prenosimo ga jer izgradnju planiramo preko europskih fondova i kod svake aplikacije na europski fond ključno je da Srednja škola ima zemljište u svom posjedu. Srednja škola bitna je za istočni dio Županije, a i ovogodišnji upisi dokazuju njezin značaj. Želimo da škola ima suradnju s ludbreškim gospodarstvenicima jer cilj je školovati djecu ne za burzu već za radna mjesta u ovome kraju. – kazao je Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije.

Postavljanje kamena temeljca za izgradnju očekuje se iduće godine.

- Danas smo tu u školskim klupama, a slijedeći korak je da tu budemo s lopatama i da se položi kamen temeljac za gradnju Srednje škole Ludbreg. Moram se zahvaliti Županiji i pročelniku Huđeku s kojim smo prije četiri godine započeli projekt i koji je u tom trenutku izgledao dosta apstraktan no danas možemo biti ponosni jer smo u suradnji s Prvom gimnazijom Varaždin i Srednjom školom Arboretum Opeka Marčan već imali prvu generaciju maturanata, a od prošle godine imamo i samostalnu Srednju školu Ludbreg koja se razvija dobrim putem. U novoj školsko godini imat ćemo oko 130 srednjoškolaca koji će do izgradnje nove zgrade biti smješteni u centru grada u zgradi „Stare škole“ koju uređujemo, očekujemo da će se u samu adaptaciju uložiti preko 1,5 milijuna kuna, još će Županija uložiti znatna sredstva u opremanje. Nadam se da će veza koju smo započeli s gospodarstvenicima uroditi i tehnološkim parkom i na neki način zaokružiti strukovno obrazovanje i cjeloživotno obrazovanje i mislim da se time na pravi način uklapamo u razvoj školstva primjerenoga gospodarstvu i primjerenoga zaposlenju. – naglasio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Prošle godine u Srednjoj školi Ludbreg upisani su učenici u gimnazijski odjel, zatim smjer brava te kombinirani razred pomoćnih kuhara, slastičara i vrtlara. Za školsku godinu 2014/2015. upisi traju do kraja tjedna, a očekuje se 90 upisanih u odjele – gimnazija, ekonomist, CNC operater, bravar- tokar, pekar te pomoćni kuhar, slastičar i vrtlar.

- Projekt gledam kroz brojke koje su bitne za nas kao sustav, a svaki sustav je značajan u onom dijelu kao poslovni sustav ako zapošljava i ako nudi razvojne programe. Upisi i sva ona struka koja će izlaziti iz ove škole moraju dati jednu dodatnu vrijednost kraju u kojemu se nalazimo. Tu je preko dvadesetak ljudi koji ovdje radi, dobiva plaću. Druga komponenta je da smo približili srednjoškolsko obrazovanje ovome kraju, smanjili troškove prijevoza. – kazao je Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport u Varaždinskoj županiji.

U Srednjoj školi Ludbreg ističu kvalitetno izvođenje nastave uz konstantno stručno usavršavanje nastavnika, suradnju i uključivanje poslodavaca u izvođenje stručne nastave te individualizirani pristup svakom učeniku.

- Ovo je ozbiljan projekt i ozbiljna institucija. Moram zahvaliti učenicima i roditeljima što su prepoznali kvalitetu što dokazuju ovogodišnji upisi. Stojimo iz spominjanog stručnog kvadra i kvalitetnog izvođenja nastave i tome težimo i dalje. Već sad pozivamo osmaše i roditelje da dođu u Srednju školu Ludbreg, a mi ćemo im rado dati sve informacije i osigurati kvalitetu u nastavi. Srednja škola nije samo obrazovna institucija već i odgojna, dobivamo djecu, a iz nje izlaze mladi ljudi. – poručio je v.d.ravnatelja Josip Zdelar.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Želimo da škola ima suradnju s ludbreškim gospodarstvenicima jer cilj je školovati djecu ne za burzu već za radna mjesta u ovome kraju.

Alen Kišić, zamjenik župana