Službeni internet portal Varaždinska županija

Uređenjem potoka u Općini Bednja privremeno riješen dio kanalizacije

OBJAVLJENO 17.08.2015.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar posjetio je općinu Bednja te je tom prilikom zajedno s načelnikom općine Mirkom Bistrovićem i predstavnikom Hrvatskih voda, direktorom Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu u Varaždinu Leonardom Sekovanićem, obišao radove na zacjevljenju potoka kroz samo središte naselja, uz neposrednu blizinu bednjanske osnovne škole.

Naime, u suradnji Općine Bednje i Hrvatskih voda-Ispostave za mali sliv Plitvica-Bednja u Varaždinu, urediti će se, odnosno zacijeviti potok u duljini 230 metara kao privremeno rješenje do gradnje sustava kanalizacije kojim će se kvalitetno riješiti cijela odvodnja naselja Bednje. Investicija je vrijedna 300 tisuća kuna koju financiraju Općina Bednja sa 100 tisuća, dok su ostatak osigurale Hrvatske vode.

Župan Štromar pohvalio je općinsku vlast te naglasio važnost ove investicije upravo zbog blizine školskih igrališta.
-Obzirom da na tom dijelu nije uređena kanalizacija već se ona slijeva u potok, spomenuti je vodotok s godinama pretvoren u neugledni kanal koji otežava život okolnom stanovništvu, a situacija je još gora obzirom da je spomenuti potok u neposrednoj blizini osnovne škole, odnosno dječjeg igrališta. Drago mi je da su Općina i Hrvatske vode uspjele riješiti ovaj problem što je samo još jedan doprinos cjelokupnom rješavanju problema kanalizacije i odvodnje u Županiji – naglasio je župan Štromar te istaknuo kako se do 2023. godine planira izgraditi kanalizacija za sve građane Varaždinske županije.

Načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović se zahvalio županu i Hrvatskim vodama na posjeti te naznačio kako se Bednja svakodnevno suočava s elementarnim nepogodama, ponajviše klizištima pa je ova pomoć Hrvatskih voda jako dobrodošla kako bi se riješio problem zacjevljenja potoka te spriječila i mogućnost širenja zareze.

Obilasku radova prisustvovala je i ravnateljica Osnovne škole „Franjo Sert“ iz Bednje Sanja Majcen.

NAJČITANIJE NOVOSTI