Službeni internet portal Varaždinska županija

U Cestici otvoreno novih 3,5 km vodovoda

OBJAVLJENO 27.04.2015.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar u pratnji načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, direktora Varkoma Vlade Vlašića, direktora Aquatehnike Gordana Novaka i direktora Hrvatskih voda VGO Varaždin Leonarda Sekovanića obišao je završene radove na izgradnji vodoopskrbnog sustava u Općini Cestica, u naselju Dubrava Breg, te otvorio vodovod u duljini od 3,5 kilometara. 

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj iskazao je zadovoljstvo što će šezdesetak kućanstava dobiti mogućnost priključka na vodovodnu mrežu.

- Drago mi je da smo završili ovu investiciju u vrijednosti od milijun kuna na području Općine i što šezdesetak kućanstava u Falnić Bregu, Natkrižovljanu i Dubrava Bregu ima mogućnost priključiti se na vodovodnu mrežu – istaknuo je Korotaj te dodao da na području Općine još preostaje izgraditi oko tri kilometra vodovoda kako bi sva kućanstva imala mogućnost priključka na pitku vodu. 

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar tom je prigodom ukazao na važnost izgradnje vodovodne mreže i - Nama je prioritet da svako kućanstvo ima mogućnost priključka na vodovod. Iako je u Varaždinskoj županiji pokrivenost vodovodnom mrežom bolja nego u drugim županijama, još uvijek postoje rubna područja bez vodovoda pa intenzivno radimo na završetku izgradnje kompletnog vodoopskrbnog sustava – istaknuo je župan Štromar te najavio projekt izgradnje kanalizacije i pročišćavanja voda ''Aglomeracija Varaždin'' kojim će se još više zaštititi izvorišta pitke vode na području Županije.

Napomenimo, ugovorena vrijednost radova na izgradnji vodoopskrbnog sustava na području Općine Cestica iznosila je 3.592.859,55 kuna. Sredstva za izgradnju osigurale su Hrvatske vode i Varkom, dok je radove izvodila tvrtka Aquatehnika Varaždin.

NAJČITANIJE NOVOSTI