Službeni internet portal Varaždinska županija

U Brezničkom Humu sanirana klizišta te energetski obnovljena Područna škola u Ščepanju

OBJAVLJENO 12.08.2015.

U posjeti Općini Breznički hum boravio je župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je tom prilikom zajedno s načelnikom općine Zoranom Hegedićem te ravnateljem ŽUC-a Varaždinske županije Tomislavom Osonjačkim obišao radilišta na sanaciji klizišta u Radešiću i Kršćenovcu te na izgradnji zaštitnog nasipa na rijeci Lonji u Brezničkom Humu.

Sanaciju spomenutih klizišta u potpunosti financirala je Županijska uprava za ceste u iznosu od 800 tisuća kuna, dok su izgradnju zaštitnog nasipa  isfinancirale Hrvatske vode u iznosu od milijun i sto tisuća kuna.

Župan Štromar pohvalio je općinsku vlast te je tom prilikom naglasio kako je Breznički Hum primjer odlične prakse kada su u pitanju privlačenja financijskih sredstava iz različitih izvora.
- Načelnik i općinsko vijeće skladno rade i financijska sredstva iz svojeg proračuna uglavnom troše samo za pripremu projekta, dok te projekte  realiziraju sredstvima resornih ministarstva, javnih tvrtki i različitih fondova – rekao je Štromar.

Načelnik Općine Zoran Hegedić se zahvalio županu na posjeti te naznačio kako se u općini uvijek saniraju nastale štete, ali se istovremeno općina ravnomjerno razvija jer se svi projekti ostvaruju zacrtanom dinamikom.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački je spomenuo kako je osnovna zadaća ŽUC-a da održava malo manje od tisuću kilometara cesta u Varaždinskoj županiji kako bi one bile maksimalno sigurne i prohodne.

Nakon obilaska saniranih klizišta, župan je u pratnji domaćina obišao i zgradu Područne škole u Šćepanju koja se energetski obnavlja, točnije obnavljaju se krovište i fasada te se rekonstruira sustav grijanja. Vrijednost radova iznosi 425.000 tisuća kuna, a ovom obnovom poboljšati  će se uvjeti djelatnika i učenika koji pohađaju školu.

NAJČITANIJE NOVOSTI