Službeni internet portal Varaždinska županija

Sanira se klizište u Natkrižovljanu

OBJAVLJENO 30.10.2015.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić, u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Varaždinske županije Tomislava Osonjačkog i načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, obišao je radove na klizištu županijske ceste u Natkrižovljanu.

Naime, klizište koje je uzrokovano obilnom kišom oštetilo je dio ceste te je odron uzrokovao velike probleme u prometu, a obilazeći klizište, zamjenik župana i ravnatelj ŽUC-a potvrdili su da radovi na sanaciji klizišta u Natkrižovljanu vrijede 284.108,00 kuna.

- Na području naše županije nekoliko je klizišta, a ovo u Natkrižovljanu je jedno koje je zahtijevalo žurnu sanaciju budući da je ta cesta vrlo prometna. Radove u cijelosti financira Županijska uprava za ceste – istaknuo je zamjenik župana Alan Košić te dodao da se završetak radova očekuje kroz dva tjedna zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama koje omogućavaju nesmetano izvođenje radova na sanaciji.

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj istaknuo je kako se radi o četvrtom saniranom klizištu na području općine Cestica.

- Ovo će biti četvrto sanirano klizište u Cestici, od kojih je tri financirala Županijska uprava za ceste s 2 milijuna kuna i jedno Općina Cestica s 500 tisuća kuna - rekao je načelnik Mirko Korotaj te dodao da zahvaljujući dobroj suradnji sa ŽUC-om uspijevaju održavati sve prometnice prohodnima.

Obilasku radova prisustvovali su i zamjenik načelnika Općine Cestica Žarko Rodeš te predstavnici izvođača radova iz tvrtke „Niskogradnja Veselnik“.

NAJČITANIJE NOVOSTI