Službeni internet portal Varaždinska županija

Radioklubu Ludbreg vrijedna donacija Varaždinske županije

OBJAVLJENO 24.06.2014.

Predstavljanje projekta i potpisivanje ugovora o sufinanciranju programa udruga za zaštitu i spašavanje, čija je djelatnost od interesa za Varaždinsku županiju, upriličeni su u prostorijama Radiokluba Ludbreg, kojemu su u tu svrhu doznačena financijska sredstva u iznosu od 8 tisuća kuna.

Ugovor o sufinanciranju programa potpisali su predsjednik Radiokluba Ludbreg Ivan Marcijan te zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji je čestitao Radioklubu Ludbreg te tom prilikom istaknuo kako su radioklubovi od velike pomoći Varaždinskoj županiji u slučaju neželjenih situacija jer mogu pružiti alternativni vid komunikacije.

– Ovim projektom Radioklub Ludbreg proširuje sustav komunikacijskih veza kod kriznih situacija za kompletni istočni dio županije. Puno radimo na edukaciji članova županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje čiji sam načelnik, ali i ludbreškog koji je jako aktivan i naravno da ne želimo da se to dogodi u praksi ali kao odgovorni ljudi moramo se pripremiti za takve situacije i u tome nam je važan partner Radioklub Ludbreg.

Osim ugovora o sufinanciranju programa udruga za zaštitu i spašavanje Varaždinske županije, zamjenik župana i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Alen Kišić, predao je predstavnicima Radiokluba Ludbreg vrijednu donaciju - radio-komunikacijski uređaj za krizne situacije u sustavu zaštite i spašavanja, s obzirom da je Radioklub uključen sa svojim članovima u gradski Stožer zaštite i spašavanja.

Radioklub Ludbreg postoji od 1954. godine i oduvijek se bavi edukacijom mladih i radio-komunikacijama što se moglo vidjeti po mladim članovima kluba koji su nazočili potpisivanju ugovora i uručenju donacije. Osim njih, potpisivanju je nazočio i gradonačelnik Ludbrega, ujedno i saborski zastupnik Dubravko Bilić.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI

Radioklubu Ludbreg doznačena financijska sredstva u iznosu od 8 tisuća kuna.