Službeni internet portal Varaždinska županija

Prijem za članove KUD-a Mak iz Trnovca

OBJAVLJENO 08.11.2016.

U zgradi Općine Trnovec Bartolovečki priređen je prijem za članove KUD-a Mak iz Trnovca, a domaćini prijema su bili načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Naime, Kulturno-umjetničkom društvu Mak iz Trnovca pripalo je prvo mjesto na 4. Susretu čuvara Hrvatske etno baštine održanom 22. listopada ove godine u Filderstadtu kraj Stuttgarta u Njemačkoj. Uz pobjedu na državnoj smotri tamburaških sastava održanoj u Dugom Selu 2015. godine, ovo je najveći uspjeh KUD-a Mak od postojanja.

Župan Predrag Štromar i načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec čestitali su im na odličnom rezultatu te zaželjeli još mnogo uspjeha .

- Izuzetno mi  je drago da KUD "Mak" promiče povijest, tradiciju i kulturu Varaždinske županije ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Ovim uspjehom možemo se svi ponositi. Imamo jako dobru suradnju i Varaždinska županija će uvijek biti partner KUD-u i općini Trnovec jer se KUD "Mak" zaista u psoljednjih nekoliko godina razvio u jedan od najkvalitetnijih kulturno umjetničkih društva - rekao je župan Štromar.

Načelnik Općine Šamec također je ustvrdio da je KUD veliki ponos Općine te da su ovi rezultati pokazatelj ulaganja u KUD u posljednje četiri godine.  Dodao je i da iza uspjeha stoji veliki rad prije svega voditelja svih sekcija na čemu im je osobno i čestitao te zahvalio. Ponovio je da oni koji ne cijene i ne čuvaju svoju prošlost i tradiciju nemaju budućnosti, a da KUD "Mak" kroz svoj rad, kao i Općina koja ulaže i pomaže rad KUD-a, dokazuju koliko im je stalo do očuvanja tradicije.

Spomenimo kako je organizator smotre bilo Folklorno društvo Ruža iz Filderstadta i Hrvatska matica iseljenika, a sudjelovalo je ukupno 16 društava iz Njemačke, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Ovo je bilo već treće inozemno gostovanje KUD-a Mak ove godine. Bili su u Castelraimondu u Italiji te sudjelovali na žetvenim svečanostima bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“ u Subotici.

NAJČITANIJE NOVOSTI