Službeni internet portal Varaždinska županija

Predstavnici talijanskih tvrtki iz regije Veneto u posjetu Lepoglavi, Ivancu i Sračincu

OBJAVLJENO 08.06.2015.

Predstavnici talijanskih tvrtki posjetili su spomenute gradove i općinu Varaždinske županije kako bi razgovarali o potencijalnim ulaganjima na tim područjima.
O mogućnostima ulaganja na području Lepoglave, posebice u lepoglavskoj Poduzetničkoj zoni, razgovaralo se na sastanku predstavnika Grada Lepoglave i potencijalnog investitora iz Italije, koji je pokazao interes za ulaganje u obnovljive izvore energije, odnosno u toplinsku energanu na biomasu te u pogon za izradu električnih skutera. Također, zanimale su ga mogućnosti ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju.

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i voditelj projekta Tehnološkog centra drvne industrije Damjan Županić predstavili su mogućnosti ulaganja i pogodnosti koje investitorima nudi Grad Lepoglava. Prije svega, riječ je o djelomičnom ili potpunom oslobađanju od plaćanja komunalne naknade te komunalnog doprinosa.
Pored toga, gostima iz Italije, zanimljiva je i cijena od 10 eura za kvadratni metar potpuno komunalno opremljenog zemljišta u Poduzetničkoj zoni.

Nakon sastanka održanog u prostoru gradske uprave, sudionici sastanka obišli su lepoglavsku Poduzetničku zonu.
Osim Poduzetničke zone u Lepoglavi, talijanski je investitor, koji je u Varaždinsku županiju stigao potaknut nedavnim predstavljanjem županijskih gospodarskih potencijala na poslovnom sajmu u Veneciji, posjetio i poduzetničke zone u Sračincu i Ivancu.

O mogućnostima ulaganja na području grada Ivanca razgovarali su s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i direktoricom Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lanom Labaš. Riječ je o tvrtkama zainteresiranim za investicije na našem području koje sežu od greenfield ulaganja do kupovine postojećih tvrtki i najma hala.

Područje sjeverozapadne Hrvatske posebno ih zanima zbog troškova poslovanja koji su niži nego u nekim drugim dijelovima naše zemlje. Na razgovoru u Gradskoj vijećnici upoznati su sa svim mogućnostima ulaganja na području Industrijske i Poslovne zone te sa svim pogodnostima i beneficijama koje Grad i Poslovna zona odobravaju investitorima. Izrazili su zadovoljstvo kvalitetom i visokom razinom predočenih informacija i podataka te profesionalnim promo – materijalima, uz opasku da su rijetke sredine koje im mogu ponuditi sve kvalificirane informacije koje potencijalni ulagači očekuju od domaćina.  

U tom pogledu Grad Ivanec ima veliko znanje i operativno iskustvo stečeno u programu certificiranja (BFC) i potvrđeno dodjelom nagrade Financial Timesa koji ga nije bez razloga uvrstio u top 10 malih gradova u Europi s najboljim strategijama za poticanje i privlačenje direktnih stranih ulaganja.

Gosti su potom razgledali i jednu od bivših tvorničkih hala u Ivancu koje se nude u najam, a potom su se uputili i u Industrijsku zonu. Dogovoreno je uspostavljanje suradnje i direktno povratno javljanje.

Izvor: http://www.ivanec.hr

http://www.lepoglava.hr

NAJČITANIJE NOVOSTI