Službeni internet portal Varaždinska županija

Pobjednici 13. natjecanja orača Varaždinske županije su Krunoslav Mužic i Teo Novosel

OBJAVLJENO 07.07.2018.

Najbolji orači Varaždinske županije su Krunoslav Mužic u kategoriji plugova ravnjaka i Teo Novosel u kategoriji plugova premetnjaka.

Upravo oni su pobijedili na 13. natjecanju orača Varaždinske županije, koje je održano u subotu, 7. srpnja, u Malom Bukovcu na parceli OPG-a Mužic Krunoslav. Ocjenjivao se svaki detalj: od otvaranja prve brazde, preko dubine brazde do složenosti oranja, ali i cjelokupni dojam.

Natjecanje je otvorio zamjenik župana Tomislav Paljak, a održano je u organizaciji Udruge za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije u suradnji s Varaždinskom županijom i Općinom Mali Bukovec.

- Poljoprivreda je stil života i drago nam je da ste odabrali takav stil života. Posebno smo ponosni na vas koji ste odlučili na ovome natjecanju pokazati sve što znate i umijete. U županijskom proračunu za ovu godinu će za poljoprivredu biti izdvojeno četiri milijuna kuna, triput više u odnosnu na lanjski proračun, čime smo pokazali da nam je poljoprivreda jedan od prioriteta i da vas podržavamo – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Drugo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka osvojio je Matija Golenja, dok je treći bio Patrik Gašparić. U kategoriji premetnjaka drugo mjesto pripalo je Dariju Poceduliću, a treće Stjepanu Novoselu.

Pobjednici, Krunoslav Mužic i Teo Novosel će predstavljati Varaždinsku županiju na 16. Državnom natjecanju koje će krajem kolovoza biti održano u Osijeku. Na tom natjecanju će biti odlučeno i tko će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u oranju koje će biti održano u Sjedinjenim Američkim Državama 2019. godine.

NAJČITANIJE NOVOSTI