Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvorena Dravska ulica u Općini Trnovec Bartolovečki

OBJAVLJENO 19.10.2017.

U Općini Trnovec Bartolovečki danas, 19. listopada 2017., otvorena je obnovljena Dravska ulica u dužini od 500 metara.

Otvorenju su prisustvovali župan Varaždinske županije Radimir Čačić, načelnik općine Trnovec Bartolovečki  Zvonko Šamec, ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije Tomislav Osonjački, pročelnica Jedinstvenog upravnog odijela Općine Trnovec Bartolovečki Sonja Ružić–Cvrtnjak te općinski vijećnik Zdravko Hudler.

U  Dravskoj ulici obavljeno je proširenje prometnice, postavljen je kvalitetan sloj asfalta, izgrađen je nogostup te je riješena odvodnja.

Ukupna vrijednost investicije je 944.205,77 kuna, od čega je Općina sudjelovala s 175.000 kuna, a Županija preko ŽUC-a sa 769.205,77 kuna.

- Ova ulica je žila kucavica u samom naselju, a njome na putu prema školi prolaze djeca. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji na suradnji, kao i županu – rekao je načelnik Šamec.

Župan Radimir Čačić je napomenuo da je ovo ulaganje veliko za Općinu.

- ŽUC je, nažalost, vrlo problematična točka u funkcioniranju Županije. Država ne vodi dovoljno računa o financiranju županijskih cesta, posebno se zakida sjever, pa i Varaždinska županija. Sigurno ćemo osigurati financijska sredstva i odgovoriti pozitivno na prijedloge i zahtjeve naših Općina koji se tiču cesta, a važni su za sigurnost djece i građana. Istovremeno ćemo zatražiti da se prepozna situacija u kojoj se nalazi Županijska uprava za ceste kako bi te sve opravdane zahtjeve naših građana mogli realizirati – rekao je Čačić.

Župan je napomenuo da su važna tema o kojoj se raspravlja i za koju je potrebno osigurati financijska sredstva zasigurno i klizišta na području Varaždinske županije. Jedno takvo klizište nalazi se na području Općine Kneginec gdje je ugroženo više obiteljskih kuća. 

- Rješavanje takvih problema nije u nadležnosti ŽUC-a, ali smo spremni uključiti se i inzistirati da se financijski podrže naši napori da se takvi problemi riješe - naglasio je župan. 

NAJČITANIJE NOVOSTI