Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvorena 17. izložba vina „Vinea 2017“

OBJAVLJENO 06.03.2017.

U Vinici je otvorena 17. po redu izložba vina "Vinea 2017" koju su zajednički organizirali članovi Udruge vinogradara "Vinea" iz Vinice.

Uz velik broj vinogradara, podrumara, ali i ostalih ljubitelja dobre kapljice otvorenju su prisustvovali i saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, načelnici susjednih općina te župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je pohvalio viničke vinogradare te čestitao organizatorima koji već 17 godina održavaju izložbu koja je postala svojevrstan brend Vinice i koja je jedna od najvećih u Varaždinskoj županiji.

- Izložba mladih vina u Vinici svake godine okuplja veliki broj vinogradara koji svoje vino daju na ocjenjivanje. Ovaj kraj je poznat po dobrim vinima, a veliku ulogu kod proizvodnje vina imaju sami vinogradari koji ulažu mnogo truda i volje u proizvodnju vina. Ovogodišnja izložba pokazala je koliko su članovi udruge, ali i ostali koji su dostavili uzroke svojih vina, napredovali u kvaliteti - rekao je župan Štromar te zaželio svim ''goričnim susjedima'' dobru vinogradarsku 2017. godinu.

Na ovogodišnju izložbu pristigla su čak 302 uzoraka miješanih i sortnih vina iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Međimurske županije te susjedne Slovenije u čiju su se kvalitetu mogli uvjeriti i sami posjetitelji kušavši neki od izloženih uzoraka. Šampionom ovogodišnje izložbe proglašen je sauvignon Vinogradništva Senveter iz slovenske Svete Ane, dok su šampion Udruge „Vinea“ Lovrini vinogradi sa sauvignonom te pinotom sivim.

NAJČITANIJE NOVOSTI