Službeni internet portal Varaždinska županija

Otvoren 23. Ludbreški sejem

OBJAVLJENO 04.09.2015.

U sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje u "centru svijeta" svečano je otvoren 23. po redu "Ludbreški sejem", namijenjen poduzetnicima i obrtnicima koji na prostoru glavnog ludbreškog trga kroz četiri dana predstavljaju svoje proizvode i usluge. Uz prigodan kulturno umjetnički program otvorio ga je ministar poduzetništva i obrta Dražen Pros, a nazočili su mu i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Alen Kišić te ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ponuda sajma, na kojoj sudjeluje sedamdesetak izlagača, može se razgledati do nedjelje, 6. rujna, a osim tradicionalnog Ludbreškog sejma, na otvorenom prostoru središnjeg gradskog trga te na prostoru parka dvorca Batthyany, posjetitelji mogu ove godine razgledati gastro izložbu i etno-gastro izložbu.

U okviru bogatog programa otvaranja sajma, Udruženje ludbreških obrtnika organiziralo je tradicionalnu gastronomsko izložba pa su se u hotelu Amalia svojim specijalitetima predstavili kuhinje i kuhari restorana i hotela sjeverozapadne Hrvatske. Isto udruženje organizira i etno-gastro izložbu koja će se održati na Trgu Svetog Trojstva uz fontanu u kojoj će sudjelovati predstavnici udruženja obrtnika iz Kaštela, Pazina, Hrvatskoga zagorja, Varaždinske županije i drugi, a posjetitelji će moći degustirati tradicionalna jela.

NAJČITANIJE NOVOSTI