Službeni internet portal Varaždinska županija

Općini Beretinec odobren projekt Europa za građane

OBJAVLJENO 08.06.2015.

EuropeForCitizen

Općini Beretinec odobren je projekt na EU natječaju – program Europa za građane (Europe for Citizens) pod nazivom: (From Rural Tradition to Future of Rural Areas in Tomorrow’s Europe) tj. Od ruralne tradicije prema budućnosti ruralnih područja  u Europi sutrašnjice. Vrijednost projekta je 18.000,00 € (~138.000,00 kn), a partneri na projektu su: Općina Großwarasdorf (Austrija) i Općina Horvátzsidány (Mađarska) – općine u kojima žive naši Gradišćanski hrvati.

Projekt će omogućiti razmjenu iskustava između članova lokalnih zajednica / udruga građana iz općina Beretinec (Hrvatske), općine Groswarasdorf (Austrija) i općine Horvátzsidány (Mađarska) u okviru sljedećih tema važnih za daljnji razvoj europskih ruralnih područja i ostanak stanovništva u općinama partnerima: očuvanje kulturne tradicije europskih ruralnih područja, razvoj aktivnog građanstva (primarno volonterstva i solidarnosti) u europskim ruralnim područjima, povećanje zapošljivosti mladih koji žive u europskim ruralnim područjima.

Poseban naglasak stavit će se i na mogućnosti za lobiranje i zagovaranje problematike europskih ruralnih područja koje se mogu ostvariti u okviru Europskog parlamenta, odnosno kroz redovne doprinose hrvatskih, austrijskih i mađarskih zastupnika u Europskom parlamentu (gost predavač biti će zastupnik u Europskom parlamentu).

Sve aktivnosti provodit će se u danima proslave dana Općine Beretinec (12.9-14-9.2015.) kada u općini očekujemo stotinjak gostiju gradiščanskih Hrvata iz Austrije i Mađarske. U aktivnosti će biti uključene sve udruge općine Beretinec.

Izvor: beretinec.hr

 

NAJČITANIJE NOVOSTI