Službeni internet portal Varaždinska županija

Beretinec i Sveti Đurđ iskoristili sredstva Ministarstva gospodarstva

OBJAVLJENO 13.05.2015.

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, u pratnji zamjenika župana Varaždinske županije Alana Košića, posjetio je Općinu Beretinec gdje se susreo s načelnikom Igorom Kosom i razgovarao o dosad realiziranim zajedničkim projektima Ministarstva gospodarstva i Općine, kao i daljnjim  mogućnostima koje resorno Ministarstvo nudi jedinicama lokalne samouprave za povlačenje sredstava namijenjenih razvoju gospodarstva, energetskoj učinkovitosti i povećanju konkurentnosti.

- Fasciniran sam rezultatima ove Općine protekle dvije i pol godine. Posebno me veseli što znate koji vam je glavni cilj, a to je podizanje kvalitete življenja kako bi ljudi mogli ovdje i ostati. Uostalom, vi ste među rijetkim općinama u Varaždinskoj županiji koja na toliki broj poduzetnika ima jako visoku prosječnu neto plaću, nešto više od 4.400 kuna, a prošle godine ste imali i preko dva milijuna kuna investicija u tvrtke na ovom području - rekao je zamjenik ministra te se osvrnuo i na uštede u Općini koje su ostvarene obnovama omogućenih sredstvima dodijeljenim prema programima energetske učinkovitosti.

Načelnik Općine Beretinec Igor Kos istaknuo je da je upravo navedenim mjerama Ministarstva gospodarstva i naporima lokalnog vodstva u periodu od četiri ili pet godina gotovo riješen problem nezaposlenosti u Općini Beretinec.

Podsjetimo, Općina Beretinec je u protekle dvije i pol godine povukla gotovo 480.000 kuna omogućenih sukladno mjerama i programima Ministarstva gospodarstva, od čega 304.086 kuna za razvoj gospodarskog okruženja i infrastrukture u poduzetničkim i gospodarskim zonama.

Zamjenik ministra ovu je priliku iskoristio i kako bi najavio skorašnje raspisivanje novog natječaja za poticanje povećanja energetske učinkovitosti prema kojem će se opet moći aplicirati za sredstva. Tom je prilikom istaknuo da će Ministarstvo gospodarstva omogućiti sredstva u iznosu nešto većem od 13 milijuna kuna.

Nakon sastanka s predstavnicima lokalne samouprave, zamjenik Leverić je obišao objekte u Beretincu čija je obnova sufinancirana sredstvima omogućenim sukladno mjerama i programima Ministarstvo gospodarstva. Također, Leverić je istog dana posjetio i Općinu Sveti Đurđ kojoj je u istom periodu dodijeljeno gotovo 505.000 kuna. Nakon sastanka s načelnikom Josipom Janyjem, zamjenik ministra je i na području Općine Sveti Đurđ obišao novoobnovljene objekte također sufinancirane sredstvima koje dodjeljuje Ministarstvo.

NAJČITANIJE NOVOSTI