Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan Radimir Čačić na natjecanju vatrogasne mladeži u Lepoglavi

OBJAVLJENO 02.10.2017.

Lepoglava je bila domaćin 12. Natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije na kojem se okupilo više od 1200 natjecatelja, odnosno bila je prisutna 131 ekipa u četiri kategorije. Cijeli dan odvijala su se natjecanja, a  završetku natjecanja, podjeli pehara te postrojavanju ešalona prisustvovao je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić. Nakon obavljenog prijavka županu te pozdravnih riječi predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljka Vukalovića, mladim vatrogascima te njihovim roditeljima  obratio se i župan Čačić.

- Ovako respektabilan broj natjecatelja dokazuje kako je vatrogastvo duboko ukorijenjeno na ovim prostorima, slobodno možemo reći kako je Vatrogasna zajednica Varaždinske županije  poznata  kao kolijevka hrvatskog vatrogastva. Posebno želim pohvaliti rad i entuzijazam pripadnika vatrogasne mladeži čiji broj raste iz godine u godinu. Ovom prilikom im čestitam na  vrijednim i značajnim  rezultatima koje postižu na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Jednako vrijedne rezultate vatrogasci Varaždinske županije tradicionalno postižu i u području organizacije najzahtjevnijih natjecanja, pa tako i ovoga. Naime,  spoj stoljetne tradicije promicanja ljudskih vrlina i hrabrosti velikim je slovima grad Varaždin i ovu županiju ucrtao na vatrogasnu kartu svijeta – naglasio je župan čestitavši svim mladim natjecateljima na sudjelovanju te se zahvalio njihovim roditeljima na podršci i potpori koju pružaju svojoj djeci.

Završetku natjecanja prisustvovao je i zamjenik župana Tomislav Paljak, a napomenimo kako su na Državno prvenstvo nastup izborili u ženskoj ekipi DVD Varaždinske Toplice, DVD Ivanec te DVD Donja Voća, dok će mušku mladež predstavljati DVD Donja Voća, DVD Novi Marof te DVD Donji Kučan.

NAJČITANIJE NOVOSTI