Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan Štromar obišao novouređene ceste u Trnovcu

OBJAVLJENO 18.08.2014.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar, načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački danas su obišli novouređene prometnice u Bartolovečkoj, Radničkoj i Novoj ulici u naselju Trnovec. Navedene županijske ceste zajednički su financirali Županijska uprava za ceste Varaždinske županije i Općina Trnovec Bartolovečki, u omjeru 75 % ŽUC i 25 % Općina Trnovec Bartolovečki, a ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 3,2 milijuna kuna.

Zadovoljstvo završenim radovima iskazao je župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

- Županija kao vlasnik ŽUC-u definira plan i proračun pa tako određuje što će se raditi koje godine, ali i osigurava sredstva za uređenje tih prometnica. Već je nekoliko investicija završeno, kao što je ova, imamo i gradilišta na kojima su radovi u punom jeku, a otvaraju se i nova gradilišta – rekao je župan Štromar te dodao kako je izuzetno zadovoljan s investicijama u ovoj godini, jer ne samo da će građani imati sigurnost, nego će biti i novih zapošljavanja.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački rekao je kako je završetak radova na Bartolovečkoj, Radničkoj i Novoj cesti zapravo završetak dugogodišnjeg projekta.

– Ovo je završetak dugogodišnjeg projekta, koji je započeo s obnovom Varaždinske ulice. Tako da smo sada obnovili jedan dio najgušće naseljenog i najprometnijeg dijela Varaždinske županije. Radi se o velikoj investiciji kojom smo riješili jedan veliki problem u Trnovcu Bartolovečkom – istaknuo je Osonjački te dodao kako su u tijeku radovi na dvadesetak mjesta diljem Varaždinske županije.

Obilasku novouređenih ulica u Trnovcu nazočili su i saborski zastupnici Mario Habek i Marijan Škvarić, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić te brojni općinski vijećnici i gosti.

NAJČITANIJE NOVOSTI

Izuzetno sam zadovoljan s investicijama u ovoj godini, jer ne samo da će građani imati sigurnost, nego će biti i novih zapošljavanja.

Predrag Štromar, župan