Službeni internet portal Varaždinska županija

Župan Čačić na proslavi 110. obljetnice DVD-a Maruševec

OBJAVLJENO 01.10.2017.

Jučer je održana svečana sjednica povodom obilježavanja 110. godišnjice  postojanja DVD-a Maruševec. Na svečanoj sjednici prisustvovali su saborski zastupnici Anđelko Stričak i Slaven Dobrović, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajesnice Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedjeljko Vukalović te brojni drugi uzvanici i visoko pozicionirani članovi vatrogasnih zajednica i DVD-a. 

Na početku ove svečane sjednice prisutnima se obratio predsjednik DVD-a Maruševec Renato Podbojec naglasivši kako mu je izuzetno drago da može na ovoj svečanosti ugostiti ovako veliki broj visokih dužnosnika i pripadnika DVD-a s područja cijele Županije. Istaknuo je da je DVD Maruševec izdalo monografiju sa svim podacima o bogatoj prošlosti i tradiciji koja je iza njih. 

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić naglasio je kako je vatrogastvo vrlo važan i plemenit poziv. Podsjetio je da je u Varaždinskoj županiji osnovano prvo dobrovoljno vatrogasno društvo u Hrvatskoj i to davne 1864. godine. 

Ono što vi radite i za što ste osposobljeni vrlo je plemenito i na Vama je velika odgovornost. Želim Vam što manje intervencija u daljnjem radu, a iskreno vjerujem da ukoliko do njih nažalost i dođe da ćete biti spremni poduzeti sve da zaštitite Vaše sumještane. Čestitam Vam još jednom ovu veliku i važnu obljetnicu, rekao je Čačić. 

Nakon govora uzvanika, svečanost je nastavljena podjelom zahvalnica, plaketa i odlikovanja članovima DVD-a Maruševec, a prigodne pjesme izveo je KUD Klaruš Maruševec.

NAJČITANIJE NOVOSTI