Službeni internet portal Varaždinska županija

Viktor Tarodi državni prvak iz njemačkog jezika

OBJAVLJENO 20.04.2016.

Viktor Tarodi, učenik 8. razreda II. osnovne škole iz Varaždina, prvak je Hrvatske u njemačkom jeziku u kategoriji A(B) za učenike osnovnih škola. Viktorova mentorica bila je Marina Pajtlar, a uz njega, na državnom je natjecanju sudjelovalo osmero učenika iz Varaždinske županije: troje osnovnoškolaca i petero srednjoškolaca.

U kategoriji osnovne škole – A(A) Martina Rabuzin, učenica osmog razreda OŠ Ljubešćica osvojila je drugo mjesto (mentorica Jasna Šprem Gušić), a Mario Filipašić iz Elektrostrojarske škole Varaždin osvojio je treće mjesto u kategoriji – srednje škole IIA (mentorica Sanja Đolonga).

Inače, državno natjecanje iz njemačkoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u  gradu Krku od 11. do 13. travnja 2016. godine u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Osnovne škole Fran Krsto Frankopan u Krku. Na natjecanju je sudjelovalo 64 učenika, koji su se natjecali u sedam kategorija, a pratilo ih je i pripremalo 57 učitelja i nastavnika mentora.

NAJČITANIJE NOVOSTI