Službeni internet portal Varaždinska županija

Varaždinski gimnazijalci državni prvaci iz biologije

OBJAVLJENO 26.04.2016.

Varaždinska županija ima još dva državna prvaka. Naime, na državnom natjecanju iz biologije učenici Prve gimnazije Varaždin Fran Klarić i Karlo Pintarić „pomeli su konkurenciju“ i osvojili prva mjesta: Fran u kategoriji učenika 2. razreda, a Karlo u kategoriji učenika 3. razreda srednjih škola.

Također, na državnom natjecanju iz biologije svoj su zajednički istraživački rad predstavili i Antonio Eršegović i Filip Strmečki iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec i osvojili izvrsno drugo mjesto.

Državno natjecanje iz biologije održavalo se od 21. do 24. travnja u Kalinovcu, a s izvrsnim biolozima iz Varaždinske županije bili su i njihovi mentori - profesori Biserka Bogadi, Vinka Sambolec Škerbić i Marko Šafran.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo što su nakon državnih prvaka iz fizike, kemije, informatike i njemačkog, iz Varaždinske županije i državni prvaci iz biologije. 

- Čestitam učenicima na izvrsnim rezultatima, kao i njihovim mentorima na cjelokupnom trudu. Ovi rezultati iz tjedna u tjedan pokazuju nam kako se sva ulaganja u obrazovanje isplate, od ulaganja u školske objekte, a posebno u Centre izvrsnosti, profesore i ravnatelje koji svojim velikim trudom doprinose ovakvim impresivnim rezultatima – istaknuo je župan Štromar te dodao da su škole s područja Županije i predvodnice u privlačenju značajnih sredstava iz EU fondova čime se također podiže standard školovanja.