Službeni internet portal Varaždinska županija

U varaždinskoj Strojarskoj i prometnoj školi održana edukativno preventivna akcija za maturante

OBJAVLJENO 09.05.2014.

Varaždin, 9. svibnja 2014. – Uz niz predavanja i demonstracija rada simulatora vožnje motociklima i prevrtanja automobila, u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin održana je edukativno-preventivna akcija „Maturanti, doprinesimo sigurnosti na cestama“.

Predavanje su maturantima Strojarske i prometne škole Varaždin održali predstavnici varaždinske  Policijske uprave, Hrvatskog autokluba, te Autokluba Varaždin, a za te potrebe HAK je maturantima predstavio simulator prevrtanja automobila i  vožnje motociklom, čije su simulacije učenici s nestrpljenjem isprobali.

Akciji koja je ušla u program ovogodišnje organizacije Dana maturanata prisustvovao je i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji je pritom apelirao na maturante da budu oprezni te da uživaju s oprezom i mjerom te da budu primjereni u prometu narednih dana. – Kao predsjednik Vijeća za prevenciju Varaždinske županije moram reći da su ukupni policijski rezultati doista dobri, no jedina crna točka je bilo povećanje broja poginulih u prometu, te je upravo zato ova akcija jako dobra i  vjerujem da ćemo uz pomoć Policije i Autokluba educirati i prevenirati te na kraju smanjiti taj broj, a u tome ste nam vi maturanti vrlo vrijedan partner, zaključio je zamjenik Kišić.

Osim simulatora, maturantima i drugim učenicima Prometne i strojarske škole Varaždin predstavljeno je i policijsko kombi vozilo te popularni Presretač.

Dani maturanata 2014. započeli su jučerašnjim turnirom u graničaru, nastavili se današnjim eudukativno-preventivnom akcijom „Maturanti, doprinesimo sigurnosti na cestama“, a završava 16. svibnja tradicionalnim plesom quadrille na varaždinskom Korzu točno u podne.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI

Ova akcija jako dobra i  vjerujem da ćemo uz pomoć Policije i Autokluba educirati i prevenirati te na kraju smanjiti taj broj, a u tome ste nam vi maturanti vrlo vrijedan partner.

zamjenik župana Alen Kišić