Službeni internet portal Varaždinska županija

U OŠ Svibovec obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

OBJAVLJENO 17.11.2017.

Pod motom "I u mojoj školi živi Vukovar" u Osnovnoj školi Svibovec danas je, 17. studenoga, obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. 

Počast gradu heroju je zajedno s učenicima i djelatnicima svibovečke škole predvođenima ravnateljicom Melitom Mesarić te članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - klub Jalševec odao i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

- Danas se po školama diljem naše županije obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, no obilježavanje u OŠ Svibovec je posebno. Jedina ste škola u Županiji koja ima spomen-sobu na poginule učenike u Domovinskom ratu. Emocije su pomiješane, jer ovo je istovremeno lijepa priča o domoljublju, ali i priča o tragedijama u obiteljima. Dajem vam potporu da nastavite njegovati ovu tradiciju, jer povijest nas uči o tragediji koja se ne smije ponoviti – istaknuo je Paljak.

Učenici su izveli dirljiv program, a učitelj povijesti Davorin Milić održao je predavanje o obrani Vukovara, njegovom padu, braniteljima i žrtvama te pohvalio učenike koji su strpljivo i pažljivo pratili njegovo izlaganje.

U spomen na žrtve Vukovara su zamjenik župana Paljak, ravnateljica Melita Mesarić, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - klub Jalševec, kao i učenici te djelatnici škole zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima s područja župe Svibovec. Zamjenik Paljak je razgledao i spomen-sobu na poginule branitelje, učenike OŠ Svibovec.

NAJČITANIJE NOVOSTI