Službeni internet portal Varaždinska županija

U Martijancu održana 20. Županijska smotra učeničkog zadrugarstva

OBJAVLJENO 23.04.2016.

U dvorani Osnovne škole u Martijancu održana je 20. Županijska smotra učeničkog zadrugarstva, na kojoj je sudjelovalo 27 učeničkih zadruga s područja Varaždinske županije, a od toga su tri zadruge nastupile revijalno.

Osim samih zadrugara, smotri je nazočio i veliki broj učenika te učitelja i profesora, ravnatelji pojedinih škola te načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat koji je pohvalio trud i zalaganje učenika i njihovih voditelja. Osim spomenutih, županijskoj smotri učeničkog zadrugarstva nazočili su i župan varaždinske županije Predrag Štromar te njegov zamjenik Alen Kišić koji su pohvalili dobru organizaciju domaćina i trud te zalaganje učitelja, voditelja sekcija i zadruga. 

– Ova manifestacija stvaralaštva mladih učenika i njihovih mentora koji unatoč teškim vremenima nalaze snage i motiva da s učenicima rade i izrađuju ovako prekrasne stvari koje su izložili na današnjoj smotri postala je punoljetna i da mi je drago da je bas na 20. obljetnici rekordna, naglasio je župan Štromar te proglasio smotru otvorenom.

Učenici su i ove godine dali si truda u prezentaciji svojih proizvoda i rukotvorina te opet pokazali da dječje stvaralaštvo nema granica. 

Prvo mjesto prema odluci povjerenstva osvojila je učenička zadruga Hižica iz Osnovne škole Donja Voća, dok drugo mjesto dijele zadruge iz Osnovne škole iz Sv. Đurđa, Klenovnika, Petrijanca i Gospodarske škole iz Varaždina. Treće mjesto osvojila je učenička zadruga iz Osnovne škole Vinica.

Ravnateljica Osnovne škole Martijanec Sonja Huzjak izrazila je zadovoljstvo što je upravo njena škola domaćin ovogodišnje smotre.

Napomenimo kako u Varaždinskoj županiji djeluje 37 učeničkih zadruga što Varaždinsku županiju po broju aktivnih zadruga svrstava u sam vrh Županija u Republici Hrvatskoj. Nedavno je u Varaždinskoj županiji i održana edukacija za ravnatelje osnovnih i srednjih škola na temu „Obrazovanje za poduzetništvo.

NAJČITANIJE NOVOSTI