Službeni internet portal Varaždinska županija

Učenici V. osnovne škole iz Varaždina posjetili Županijsku palaču

OBJAVLJENO 11.03.2019.

 

Učenici trećih razreda V. osnovne škole iz Varaždina posjetili su Županijsku palaču u te su se tom prilikom upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije i zgrade Županijske palače, a kroz rad župana, zamjenika i kompletnog ustroja Varaždinske županije upoznao ih je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Predstavivši im povijest naše Županije te ukazavši im na najvažnije događaje i imena iz bogate povijesti Varaždinske županije, zamjenik župana Paljak je učenicima te njihovim učiteljicama prezentirao mnogobrojne projekte koje aktualna županijska vlast provodi na području obrazovanja. S posebnom pažnjom i zanimanjem učenici su slušali o povijesti Županijske palače, a kroz brojna pitanja za zamjenika iskazali su svoj interes za povijest naše Županije.

- Drago mi je da sam imao prilike ugostiti i pozdraviti učenike, upoznati ih s nekim projektima koje provodimo, a moram priznati kako su pokazali neviđeni interes za povijest naše Županije, od izgleda i značenja naše zastave i grba do samog funkcioniranja i rada unutar naše zgrade. Također dojmila ih je i pripovijest o husarima te su napustili palaču prepuni dojmova – rekao je zamjenik župana Paljak.

Nakon obilaska Županijske palače i zajedničke fotografije, učenici su se zasladili finim kolačima.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI