Službeni internet portal Varaždinska županija

Učenici Osnovne škole Beletinec u Županijskoj palači

OBJAVLJENO 10.05.2018.

 

Predstavnici svih razreda Osnovne škole Beletinec u pratnji ravnateljice škole Nataše Fadige  posjetili su Županijsku palaču gdje ih je primila posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja ih je upoznala s bogatom poviješću Varaždinske županije, ali i mnogobrojnim projektima koje županijska vlast provodi na mnogim područjima, od formiranja i rada Centara izvrsnosti, ulaganja u školsku infrastrukturu, pokretanja besplatnog prijevoza, ali i privlačenja financijskih sredstava iz EU fondova za razvoj škola kojima je Županija osnivač.

- Nema ljepšega protokola , nego susresti se s učenicima naših škola, čuti njihova razmišljanja, želje , ali i potrebe. To je dobra praksa da se školarci upoznaju s našom bogatom povijesti, ali i čuju mnoge aktualnosti. Ovaj prijem je prilika da se zahvalimo učenicima i nastavnicima Osnovne škole Beletinec  koji tradicionalno organiziraju humanitarne akcije u kojoj prikupljaju sredstva za  našu Zakladu Vita. Posebno mi je drago da su u tu akciju uključeni svi učenici, od prvoga do osmoga razreda te su tako pokazali veliko srce i razumijevanje za bolesnu djecu kojima je pomoć potrebna. Tako su u posljednjoj akciji prikupili vrijedne 1.832,00 kune te su dokazali da radom i dobrom voljom mogu postići značajne stvari, a malim gestama pažnje učiniti puno za one koji su u nevolji i potrebi – rekla je Natalija Martinčević. Također je dodala kako je Osnovna škola Beletinec odličan primjer rada s učenicima, razvijanja kreativnosti kod djece itd.

- Moram spomenuti školsku zadrugu „Beletinček“ u kojoj učenici razvijaju svoje vještine, posebno u keramici. Također doprinose razvoju i prepoznatljivosti same škole, svoje Općine, ali i cijele Varaždinske županije- zaključila je Martinčević.

Ravnateljica škole Nataša Fadiga zahvalila se posebnoj savjetnici na toplome prijemu te je naglasila kako učenici sudjeluju na mnogobrojnim domaćim i inozemnim natjecanjima te postižu dobre rezultate i na taj način promoviraju Županiju.

Nakon prijema učenici su u pratnji ravnateljice škole razgledali Županijsku palaču.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI