Službeni internet portal Varaždinska županija

Tri škole iz Varaždinke županije odabrane za korištenje Sustava za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU)

OBJAVLJENO 24.11.2017.

Tri škole iz Varaždinske županije odabrane su u sklopu pilot projekta e-Skole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola.

Od 64 prijavljenih, odabrano je 28 škola, dok je Varaždinska županija najzastupljenija s čak 3 škole. Tako će se sustav za informatizaciju poslovanja ustanove primjenjivati u V. osnovnoj školi u Varaždinu, Osnovnoj školi Visoko i u Prvoj gimnaziji Varaždin.   

Ideja uspostave nove usluge je informacijski sustav za podršku poslovnim procesima u sklopu škole. Sustav, u osnovi baziran na proračunskom računovodstvu i poslovanju korisnika državnog proračuna, treba biti integriran s postojećom imeničkom infrastrukturom i po potrebi s ostalim uslugama za škole.

CARNet će kao dio projektnih aktivnosti u pilot projektu e-Skole osigurati infrastrukturne preduvjete za implementaciju sustava, nabaviti računalnu opremu za korištenje sustava u školama, osigurati razvoj osnovnog i dodatnog modula sustava za informatizaciju poslovanja ustanove, edukaciju korisnika u školama za korištenje sustava, podršku korisnicima i održavanje sustava za vrijeme trajanja pilot faze projekta.

Poziv za iskaz interesa za korištenje Sustava za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU) u sklopu projekta "e-Skole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)"  

je u rujnu 2017. godine objavila Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet. 

NAJČITANIJE NOVOSTI