Službeni internet portal Varaždinska županija

Sve je spremno za Maturantiku 2018.: od srijede kreću programi za maturante

OBJAVLJENO 11.05.2018.

Sve je spremno za Maturantiku 2018., trodnevni program za maturante srednjih škola Varaždinske županije kojeg zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin, PU Varaždinska i Koncertni ured Varaždin.

Maturantika 2018. počinje velikim mimohodom maturanta koji kreće u srijedu, 16. svibnja, u 12.30 sati iz Parka mladih. Oko 1500 maturanata kretat će se u veseloj povorci Hallerovom alejom, Ulicom V. Lisinskog do Trga M. Stančića, zatim Bakačevom do Ulice Lj. Gaja prema Trgu kralja Tomislava do Franjevačkog trga gdje će se, na balkonu Županijske palače nalaziti stručni žiri koji će odabrati najbolji kostim jednog odjeljenja maturanata. Nakon toga maturanti odlaze Ulicom A. K. Miošića, Ulicom S. Vraza prema Hallerovoj aleji do Parka mladih, gdje će se proglasiti razred s najboljom maturantskom odorom kojeg će Varaždinska županija nagraditi izletom.

Mimohod maturanata ove će se godine održati po prvi put, pa pozivamo Varaždince da dođu pogledati tisuću i pol veselih srednjoškolaca koji završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje.
Program za maturante organiziran je u Parku mladih, gdje će od srijede do petka od 14 do 18 sati za njih svirati DJ i školski bendovi – Cusravci, Šljakeri te bendovi iz Strukovne i Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole. Predstavit će im se i plesači iz Medicinske škole i Prve gimnazije, a u četvrtak ih očekuju i šaljiva sportska natjecanja.

U petak će se od 9.30 do 11.30 sati na varaždinskom Korzu predstaviti 8 srednjih škola koje će, uz promotivne materijale, za donacije nuditi kreativne radove svojih maturanata. Sav prihod od donacija bit će uplaćen u Zakladu za prevenciju „Sveti Mihael“ Varaždinske županije, koja će se također predstaviti javnosti, zajedno s Vijećem učenika Varaždinske županije i Savjetom mladih Grada Varaždina.

Od 12 sati u petak na Korzu će 500-tinjak varaždinskih maturanata otplesati quadrillu, nakon čega se maturanti sele u Park mladih, gdje glazbeni program za njih traje do 18 sati.

NAJČITANIJE NOVOSTI