Službeni internet portal Varaždinska županija

Stiže novih dva milijuna kuna za škole: od učionice budućnosti u Ivancu do dogradnje škole u Črešnjevu

OBJAVLJENO 20.10.2017.

Novih dva milijuna kuna bit će uloženo u tri škole čiji osnivač je Varaždinska županija.

Bespovratna sredstva iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac dodijelila OŠ Tužno – Područnoj školi Črešnjevo, OŠ Novi Marof i Srednjoj školi Ivanec

Najviše sredstava, 1.400.00 kuna, odobreno je za drugu etapu sanacije, rekonstrukcije i dogradnje Područne škole Črešnjevo. Za uređenje učionice budućnosti, kao i za hitno uređenje stolarije u Srednjoj školi Ivanec odobreno je 400.000 kuna. Konačno, za uređenje sanitarija u starom dijelu OŠ Novi Marof ministrica Žalac odobrila je 200.000 kuna.

Uz to, ministrica Žalac je Varaždinskoj županiji za EU projekt „Ja mogu“ odobrila 513.178,79 kuna bespovratnih sredstava. Budući da je udio sufinanciranja Županije u projektu iznosio 855.297,98 kuna, sad će iz proračuna trebati izdvojiti 513 tisuća kuna manje.

Podsjećamo, projektom „Ja mogu“ osigurani su pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju u razdoblju od četiri godine.

Ukupna vrijednost projekta je 10.691.224,80 kuna, a ove školske godine 53 učenika s teškoćama u razvoju, koji pohađaju škole čiji osnivač je Županija, imaju 51 pomoćnika u nastavi, odnosno stručnog komunikacijskog posrednika.

NAJČITANIJE NOVOSTI