Službeni internet portal Varaždinska županija

Rezultati Županijskih natjecanja iz engleskog i njemačkog jezika

OBJAVLJENO 26.02.2018.

Osnovna škola Beletinec i  Prva gimnazija Varaždin bili su domaćini ovogodišnjeg županijskog natjecanja iz engleskog jezika na kojem je sudjelovao 91 učenik: 42 osnovnoškolca i 49 srednjoškolaca.

Učenici osnovnih škola natjecali su se samo u kategoriji završnih, 8. razreda.

Paula Jukić i Tomislav Ćosić iz VI. osnovne škole podijelili su prvo mjesto, dok su drugo mjesto podijeli Gita Sočković i Jan Kolarić, također iz VI. osnovne škole. Na treće se mjesto plasirala Marta Korade iz V. osnovne škole Varaždin.

Srednjoškolci su se natjecali u kategorijama učenika 2. i 4. razreda gimnazija i ostalih srednjih škola. Učenici Prve gimnazije Varaždin: Lovro Štefan, Sven Sekovanić i Lucija Grabant osvojili su prva tri mjesta u kategoriji učenika 2. razreda gimnazijalaca, dok su njihove školske kolegice – Julija Van Hoek, Karla Bek i Ivona Jurajec bile tri najbolje među maturantima.

U kategoriji učenika 2. razreda ostalih srednjih škola prvo mjesto dijele Patrick Vincek iz Elektrostrojarske škole Varaždin i Janja Klemen iz Medicinske škole Varaždin, drugi je bio Teodor Kolar iz Elektrostrojarske škole Varaždin, a treća Lana-Lucija Horvatić, učenica Glazbene škole u Varaždinu. David Koren iz Elektrostrojarske škole Varaždin bio je najbolji maturant, na drugom je mjestu Lana Bogović iz Medicinske škole Varaždin, a na trećem Gabrijela Negovec iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

U Varaždinskoj županiji završena su natjecanja iz njemačkog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola.

Osnovnoškolcima je domaćin bila VII. osnovna škola Varaždin, a svoje je poznavanje njemačkog jezika pokazalo 46 učenika 8. razreda  iz 24 osnovne škole Varaždinske županije. U kategoriji učenika koji ovaj jezik uče od 1. razreda  redovne nastave, prva tri mjesta zauzele su učenice OŠ I.K. Sakcinskog Ivanec. Najbolja je bila Estella Veronica Grubač, drugo je mjesto osvojila Maja Bregović, dok su treće mjesto podijelili  Rene  Neuberg-Jagetić i  Katarina Strugar.

Među učenicima koji su boravili na njemačkom govornom području ili odrastaju u bilingvalnom okruženju, najbolja je bila Ana Lechner iz IV. osnovne škole Varaždin, drugo su mjesto podijelile Laura Gotić (IV. osnovna škola Varaždin) i Dario Kukec (OŠ Sračinec), dok je treći bio Edin Murić iz OŠ Podrute.

Lorena Bučovnik iz VI. osnovne škole Varaždin bila je najbolja u kategoriji učenika koji njemački jezik uče od 4. razreda izborne nastave, druga je bila Franka Šegović iz II. osnovne škole, a treća su mjesto podijeliti Adrijana Repnjak iz OŠ Tužno i Luka Radosavljević iz II. osnovne škole Varaždin.

Elektrostrojarska škola Varaždin bila je domaćin za 49 učenika 2. i 3. razreda srednjih škola koji su se natjecali u dvije kategorije: među učenicima 2. razreda najbolja je bila Martina Rabuzin iz Prve gimnazije Varaždin, drugo mjesto dijele Fran Golub i Lana Pintarić, oboje iz Prve gimnazije Varaždin dok je na trećem  mjestu Marco Marijan Küpper iz Glazbene škole u Varaždinu.

Dominik Bek iz Srednje škole Ivanec bio je najbolji među učenicima 3. razreda, Patrik Buhin iz Elektrostrojarske škole Varaždin bio je drugi, a Lucia Fajt iz Prve gimnazije Varaždin treća.

NAJČITANIJE NOVOSTI