Službeni internet portal Varaždinska županija

Prva gimnazija Varaždin proslavila 381. rođendan

OBJAVLJENO 10.10.2017.

Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća u holu škole, Prve gimnazija Varaždin obilježila je 381. rođendan. 

Svečanoj sjednici su djelatnike škole, učenike, roditelje, umirovljene profesore  prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak te posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

Na početku sjednice je nazočne pozdravila ravnateljica škole Janja Banić koja je nabrojila niz projekata i programa koje škola provodi, a nakon nje se obratio i zamjenik župana Paljak istaknuvši važnost djelovanja ove ugledne obrazovne institucije.

-O samom značaju Prve gimnazije je već sve rečeno, ali svakako treba spomenuti znamenitu galeriju ličnosti iz svijeta glazbe, sporta i politike koje su pohađale ovu školu koja slavi visoku obljetnicu svoga postojanja.

Sjetimo se samo velikana  ilirskog pokreta  poput Ljudevita Gaja, Vatroslava Jagića, pa sve do glazbenika svjetskog glasa poput Ruže Pospiš Baldani ili Jurice Muraja te na kraju likovnih umjetnika poput Miljenka Stančića  pa sve do današnjih generacija učenika koji svoja temeljna znanja stječu u Prvoj gimnaziji.

Niz međunarodnih programa u kojima sudjeluje ova škola dokaz su trajne opredijeljenosti ravnateljice, ali i svih djelatnika da se samo novim znanjima i spoznajama može ići naprijed. Čestitam svim djelatnicima škole na trudu i energiji koje ulažu da bi škola bila uspješna, a učenicima koji neprekidno osvajaju nagrade i medalje na domaćim i međunarodnim natjecanjima želim da i dalje budu promotori naše Županije – rekao je zamjenik župana te dodao kako Prva gimnazija čuva bogatu kulturu i baštinu škole,  a istodobno uvodi inovacije, nove programe  te potiče stvaralaštvo, otvorenost i suradnju.

U nastavku svečane sjednice upriličen je prigodni program u kojem su nastupili učenici Prve gimnazije.

Inače, Prva gimnazija Varaždin obilježava  svoju 381. godišnjicu postojanja od 6. do 20. listopada ove godine nizom različitih programa.

NAJČITANIJE NOVOSTI