Službeni internet portal Varaždinska županija

Predstavljen konačan rezultat projekta ''Pokret''

OBJAVLJENO 28.08.2017.

Danas je u Županijskoj  palači održana završna konferencija projekta ''PoKret - poduzetno i kreativno''  čiji je nositelj udruga URIP ( Udruga za razvoj građanskog društva i poduzetništva, a koja djeluje u Gospodarskoj školi Varaždin.

Projekt je poslan i Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a Varaždinska županija u spomenutom je projektu bila partner. Završnoj konferenciji prisustvovao je i zamjenik župana Tomislav Paljak koji je pohvalio ovaj projekt naznačivši njegovu vrijednost.

- Drago mi je da su učenici osjetili što to znači od ideje doći do konačnog proizvoda. Kupljena je i keramička peć koja je dokazano izuzetan materijal za razvoj kreativnosti djece i jako smo zadovoljni rezultatom, jednim lijepim suvenirom- rekao je zamjenik župana Paljak te dodao tom prilikom kako u Varaždinskoj županiji postoji puno učeničkih zadruga te da će Županija i nadalje poticati takvo stvaralaštvo.

Ravnateljica Gospodarske škole škole Katica Kalogjera Novak je prisutnima rekla kako je krajnji cilj  projekta bio pokazati učenicima da postoji nešto drugo osim primjerice Facebook-a i, te da mogu i trebaju stvarati i drugačije se izražavati.

- U projektu je sudjelovalo više od 60 učenika, a sudjelovali su učenici koji idu u školu po prilagođenom programu kako bi i njima pokazali da su vrijedni te nadareni učenici - rekla je ravnateljica te napomenula kako su se u sklopu projekta održavale radionice poslije nastave.

Motiv samoga projekta je bio da se izradi suvenir koji će predstavljati ovaj kraj i učenici su tako napravili ogrlice u stilu tradicijskog obrta. Također, na kraju projekata učenici su se dodatno educirali slušajući predavanja te su otišli na izlet u Krapinu i Kumrovec.

Završnoj konferenciji je prisustvovao i  pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek.

NAJČITANIJE NOVOSTI