Službeni internet portal Varaždinska županija

Održani prijem za učenike državne prvake u natjecanjima u znanju i strukovnim disciplinama, kao i mentore učenika

OBJAVLJENO 18.06.2018.

U Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je prijem za učenike državne prvake u natjecanjima u znanju i strukovnim disciplinama, kao i njihove mentore. Naime, natjecanja i smotre učenica i učenika predstavljaju završni dio ostvarenja i dostignuća učenika u znanju i vještinama stečenim u redovnoj nastavi, te izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima.

Učenike i mentore pozdravio je te im čestitao na uspjesima zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

- Ovo je prilika da odamo poštovanje svim učenicima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima. A sami rezultati su zaista impresivni, oni su plod sustavnog rada i truda, ali i konstantnog ulaganja u područje obrazovanja. Varaždinska županija ima najviše sudionika na državnim natjecanjima, a ove godine je ostvaren i rekordan uspjeh – osim 19 državnih prvaka, imamo osvojenih 17 drugih i 12 trećih mjesta- rekao je zamjenik župana Paljak te dodao kako je Županija nedavno postala Europski centar izvrsnosti, prema odluci Europskog vijeća za nadarene.

- Naši Centri izvrsnosti postali su stvarno prepoznatljivi i na europskoj razini - rekao je zamjenik župana.

U ime nagrađenih učenika obratila se ovogodišnja najmlađa državna prvakinja, Barbara Kelava iz VI. OŠ Varaždin.

Prema propozicijama Agencije za odgoj i obrazovanje koja, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, donosi Vremenik provedbe natjecanja u osnovnim i srednjim školama, u školskoj godini 2017./2018. u Varaždinskoj su županiji održana natjecanja i smotre na školskoj, županijskoj te međužupanijskoj/regionalnoj razini u 25 općeobrazovnih područja. Na školskoj razini natjecanja sudjelovalo je 7565 učenika, a na županijskoj razini natjecanja 2724 učenika. Izuzetno nas raduje činjenica da je na državnoj razni natjecanja u općeobrazovnim područjima sudjelovalo 487 učenika te je postotak sudionika iz Varaždinske županije na državnim natjecanjima 7,6 %.

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održana su natjecanja učenika u strukovnim disciplinama. U području strukovnog obrazovanja čak 59 učenika sudjelovalo je na državnim natjecanjima.

NAJČITANIJE NOVOSTI