Službeni internet portal Varaždinska županija

Održan prijem za učenike Srednje škole Ludbregu

OBJAVLJENO 22.02.2016.

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je prijem za učenike Srednje škole Ludbreg koji su na RoboCupJunior Ludbreg Open 2016 natjecanju u robotici proteklog vikenda osvojili prvo mjesto. Na spomenutom natjecanju u Ludbregu sudjelovalo je oko 130 srednjoškolaca u pratnji  51 mentora, a učenici  Srednje škole Ludbreg u drugom su kolu Hrvatske lige robotičara osvojili prvo mjesto u CoSpace kategoriji, koja se pritom ove godine prvi puta održala u Hrvatskoj. Zahvaljujući ovom hvalevrijednom rezultatu, učenici će predstavljati Hrvatsku na svjetskom natjecanju ROBO-CUP krajem lipnja ove godine u njemačkom Leipzigu.
Tom je prilikom zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić čestitao učenicima i mentoru ove najmlađe Srednje škole u Varaždinskoj županiji na iznimnom uspjehu.
- Ovaj uspjeh učenika Srednje škole Ludbreg dokaz je kako je projekt decentralizacije školstva, srednjoškolskih centara izvan Varaždina, na dobrom putu i od velikog značaja za obrazovanje i školstvo općenito te da je ova škola pokazala kako je jedna od vodećih škola u području robotike, a nagrađeni su učenici povezali i gospodarstvo i obrazovanje, te su neki su od njih već dobili i ponude za posao– naglasio je zamjenik Alen Kišić.
 
Voditelj ekipe i mentor učenika, Željko Posavec, prof. nije skrivao svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom i uspjehom, te je naglasio kako će se za svjetsko prvenstvo još više pripremati i vježbati kako bi mogli ostvariti zapaženi rezultat.
 
Na prijemu je naglašeno kako je robotika zanimanje budućnosti i sadašnjosti  industrije i gospodarstva generalno, te je samim time uspjeh ovih učenika još značajniji i važniji.
 
Učenici koji će predstavljati Hrvatsku na svjetskom natjecanju u Leipzigu su Antonio Vlahović i Dean Copan, a s njima će u ekipi biti još  četvorica srednjoškolaca iz iste škole,  Nikola Vincek – Ilišević,  Tomica Namjesnik, Ivan Jovanović i  Vilim Stančin, od kojih su posljednja dvojica  kao ekipa Robo Ludbreg u finalnom natjecanju u Ludbregu osvojila 1. mjesto u kategoriji Cospace Secundary. U ukupnom zbroju bodova sa sadašnjeg natjecanja i u 1. kolu održanog u OŠ Mato Lovrak u Zagrebu ekipa SŠ Ludbreg bila je najbolja te se tako plasirala se na svjetsko natjecanje robotičara.
 
Suorganizatori natjecanja su grad Ludbreg i Varaždinska županija. Cilj natjecanja je stvaranje učeničkih ekipa iz različitih županija Republike Hrvatske, koje bi se kroz natjecanja osposobile za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima.
 
Prijemu je prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek te ravnatelj Srednje škole Ludbreg Josip Zdelar, dipl. ing.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI