Službeni internet portal Varaždinska županija

Odlični rezultati učenika iz Varaždinske županije na državnom natjecanju iz kemije

OBJAVLJENO 22.04.2016.

Varaždinska županija ima čak dva državna prvaka iz kemije! To su Ilija Srpak, učenik 2. razreda  Prve gimnazije Varaždin i  Vedran Dubravec, učenik 3. razreda Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin. Na državnom natjecanju iz kemije, koje se održavalo od 18. do 21.  travnja u Đurđevcu, izvrsni su bili  i Alisa Pevec iz VI. osnovne škole Varaždin, koja je osvojila drugo mjesto u kategoriji 7. razreda osnovne škole  i  Leon Sačer iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin koji je osvojio treće mjesto u kategoriji samostalan rad.

Za ove odlične uspjehe zaslužni su i mentori: Lidija Klampfl, mentorica Ilije Srpaka, Vesna Vrček, mentorica Vedrana Dubravca, Karmen Holenda, mentorica Alise Pevec i Ranko Klaneček, mentor Leona Sačera.

Inače, na državnom natjecanju u đurđevačkoj Gimnaziji  dr. Ivana Kranjčeva sudjelovalo 107 učenika i njihovih mentora, nastavnika kemije u srednjim i osnovnim školama iz cijele Republike Hrvatske, a učenici su se natjecali u 7 kategorija (7.i 8. razredi osnovnih škola, 1.2.3. i 4. razredi srednjih škola i samostalan rad za srednjoškolce.)