Službeni internet portal Varaždinska županija

OŠ Ludbreg dodijeljen bicikl za provedbu projekta „Sigurno u prometu“

OBJAVLJENO 20.04.2016.

Osnovna škola Ludbreg bila je po peti put domaćin završnog natjecanja „Sigurno u prometu“, na kojemu je ove godine nastupilo 88 učenika petih razreda sa svojim mentorima iz 22 osnovne škole Varaždinske županije.

Natjecanje je započelo u jutarnjim satima, a proglašenju rezultata i dodjeli nagrada nazočio je zamjenik župana i upravitelj Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael Alen Kišić, koji je Osnovnoj školi Ludbreg uručio bicikl za provođenje projekta „Sigurno u prometu“. Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael dodijelila je krajem prošle godine financijsku potporu Osnovnoj školi Ludbreg za preventivni projekt „Sigurno u prometu“, kroz koji se želi osposobiti učenike osnovnih škola za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu kao vozače bicikla.

- Izuzetno mi je drago što smo kao Zaklada pomogli Osnovnoj školi Ludbreg kroz ovaj projekt, pri odgoju i osposobljavanju učenika za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu kao vozača bicikla, a samim time poduzimamo mjere sigurnosti radi zaštite mladih u prometu kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i broj stradalih u prometu na cestama. Kroz ovaj projekt osigurati će se održivost jer će kroz aktivnosti generacije učenika s ludbreškog područja usvojiti prometnu kulturu i unapređivati je u svojoj školi i široj društvenoj zajednici - rekao je upravitelj Zaklade i zamjenik župana Alen Kišić.

Zamjenik Kišić je potom zajedno s gradonačelnikom Grada Ludbrega Dubravkom Bilićem uručio najspretnijim učenicima biciklističku opremu. Najbolji rezultat ekipno ostvarila je Osnovna škola Vinica, dok je pojedinačno kod djevojčica najspretnija bila Silvija Šoštarić iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, a kod dječaka Noah Krobot iz Osnovne škole Vinica.

Najbolja županijska ekipa nastupiti će na državnom natjecanju Sigurno u prometu 2016., koje će se u svibnju održati u Puli.

Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ organizirala je Osnovna škola Ludbreg, uz potporu Varaždinske županije, Grada Ludbrega, Hrvatskog autokluba, Policijske uprave i Autokluba Ludbreg.

NAJČITANIJE NOVOSTI