Službeni internet portal Varaždinska županija

Najavljen bogati program obilježavanja 190 godina Glazbene škole Varaždin

OBJAVLJENO 02.03.2018.

U Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu predstavljeni je program  obilježavanja 190. godina Glazbene škole u Varaždinu. Uz ravnatelja škole Davora Matačića, program su predstavili te o značaju same škole govorili i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok te ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Rajmond Rojnik.

Predstavivši program ravnatelj škole je istaknuo kako je Glazbena škola  sinonim za izvrsnost te da uživa veliku popularnost i reputaciju u našoj državi, ali i van nje. Posebna savjetnica župana Natalija Martinčević naglasila je kako škola predstavlja iznimno važnu ulogu u razvoju kulture i glazbene umjetnosti grada Varaždina te cijele Varaždinske županije.

- Škola je oduvijek bila rasadnik mnogih vrhunskih glazbenika koji su dobar glas o ovoj školi pronijeli diljem svijeta;  od Nade Puttar-Gold, Ruže Pospiš-Baldani, Franje Petrušanca, Vlatka Oršanić, Lidije Horvat-Dunjko, Višnje Mažuran, Tomislava Mužeka, Lane Kos, zatim naše priznate muzikologinje dr.sc.Zdenke Weber i mnogih drugih velikana. Osim njih i danas školu pohađaju učenici koji osim temeljnog glazbenog obrazovanja stječu različita glazbena  umijeća koja su prepoznata diljem svijeta. Županija se kao osnivač  ponosi ovom školom jer je ona  jedna od najznačajnijih glazbeno obrazovnih ustanova u Hrvatskoj, jedan od najboljih „ambasadora“ škole - rekla je Natalija Martinčević te je pohvalila rad svih profesora i mentora te im zaželjela još mnogo uspješnih godina.

- Veselimo se svim uspjesima škole, podržavamo njezin rad, a djelatnici i učenici škole to vraćaju na najbolji mogući način, mnogobrojnim nastupima i priznanjima te uspjesima koje postižu diljem države i van nje- zaključila je posebna savjetnica župana Martinčević.

 Inače, Glazbena škola će praktički cijelu godinu obilježavati svoj rođendan mnogobrojnim koncertima i izložbama, a posebno zanimljivo će biti u travnju mjesecu kada će  biti održani koncert Glazbene škole iz Ravensburga koji će na varaždinskome Korzu održati Open Air koncert.

NAJČITANIJE NOVOSTI