Službeni internet portal Varaždinska županija

Dječji vrtić „Dječji svijet“ domaćin europskog projekta Creating, experimenting and cooperating

OBJAVLJENO 04.06.2018.

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak primio je danas u Županijskoj palači u Varaždinu predstavnice dječjih vrtića iz Portugala, Poljske, Bugarske, Grčke i Litve koje u Varaždinskoj županiji borave u sklopu EU projekta ERASMUS + „CEC-ECE (Creating, experimenting and cooperating - Improving practices in early childhood education)“, a domaćin im je varaždinski dječji vrtić „Dječji svijet“.

Gošće u Varaždinu borave od danas do 8. lipnja a njih 18, osim razmjene stručnih iskustva s ciljem unapređivanja odgojno obrazovnog rada u svojim sredinama, u vrtiću će kroz tjedan dana sudjelovati u brojnim aktivnostima s djecom i roditeljima.

Zamjenik Paljak je gošće upoznato s bogatom poviješću i aktualnim projektima Varaždinske županije, istaknuvši kako vjeruje da će kroz dio projekta koji se provodi kod nas steći vrijedna iskustva na području odgojno-obrazovne prakse kroz teme voda, zemlja, zrak i šuma, na čemu se osobito radi u njihovom vrtiću-domaćinu.

Zamjenik župana Paljak je svima zaželio ugodan boravak u našoj Županiji te je iskoristio priliku i upoznao goste s projektima koje provodi Varaždinska županija na području obrazovanja.
- Drago mi je da imamo prilike ugostiti predstavnice mnogih dječjih vrtića iz različitih zemalja, pohvaliti njihovo sudjelovanje u ovome projektu, ali i čuti neka nova iskustva, ideje i zanimljivosti – rekao je zamjenik župana Paljak.

U ime domaćina projekta, dječjeg vrtića „Dječji svijet“, na gostoprimstvu se zahvalila ravnateljica vrtića Ljubimka Hajdin. Ovom je vrtiću koji, osim u Varaždinu, djeluje i u Beretincu i u Petrijancu, „CEC-ECE“ treći EU projekt, a preko eTwinning platforme Vrtić je do sada proveo 24 projekta, dok su 4 u tijeku. Ovo godine „Dječjem svijetu“ je, kao samo jednom od 3 vrtića u Hrvatskoj, dodijeljena oznaka eTwinning škole za godine 2018. i 2019.

NAJČITANIJE NOVOSTI