Službeni internet portal Varaždinska županija

Projekt „New Challenges-New Answers“ - NCNA

OBJAVLJENO 21.06.2017.

Varaždinska županija kao partner u projektu „New Challenges-New Answers“ - NCNA je sudjelovala 19.06.2017. na predstavljlanju zbornika „Kamp, koridor, granica“ organiziranog u povodu tjednu obilježavanja svjetskog dana izbjeglica.

Tom prilikom održan je i sastanak s predstavnicom Centra za mirovne studije iz Zagreba, Eminom Bužinkić o suradnji na projektu, te su dogovoreni daljnji zajednički koraci. Također je dogovoreno da se projekt predstavi Uredu za ljudska prava RH, Ministarstvu znanosti, prosvjete i sporta RH te Agenciji za strukovno obrazovanje. Sve te institucije su značajan dionik u procesu uključivanja izbjeglica i tražitelja azila u društvo te kao takve mogu značajno pridonijeti razvoju projekta i njegovih rezultata.

Istog dana održan je i sastanak s predstavnicima Centra za odgoj i obrazovanje u trogodišnjim zanimanjima gospođama Tamarom Berić Blažić i Tamarom Štimac a u vezi priprema planova za zanimanja. Tijekom sastanka razgovaralo se o načinu obrazovanja na razini EQF 2 i 3 te izradi opisa za pojedina zanimanja u okviru projektnih aktivnosti. Dobivene informacije će biti uključene u izradu Planova za zapošljavanje prema ciljevima projekta NCNA.

NAJČITANIJE NOVOSTI