Službeni internet portal Varaždinska županija

Pozivni natječaj za davanje prijedloga za dodjelu javnog priznanja „Ženska kreativnost u ruralnom životu“

OBJAVLJENO 06.09.2016.

I ove godine Povjerenstvo za ravnopravnost spolova raspisuje Pozivni natječaj za dodjelu  Javnog priznanja za "Žensku kreativnost u ruralnom životu", a povodom Svjetskog dana seoskih žena 15. listopada. Cilj je raspisivanja Pozivnog natječaja isticanje osobitosti seoskih žena i senzibilizacija lokalne zajednice o njihovoj velikoj, ali još uvijek neprepoznatoj i nepriznatoj ulozi te njihovom doprinosu društvenoj zajednici.

Povjerenstvo ovaj projekt "Ženska kreativnost u ruralnom životu" provodi već desetu godinu, dodjeljujući priznanja i zahvale za sudjelovanje ženama koje svojim djelovanjem utječu na poboljšanje kvalitete života u ruralnim sredinama Varaždinske županije. Seoske žene danas čine četvrtinu svjetske populacije, sudjeluju u proizvodnji 60-80 % hrane koja se uzgaja, a posjeduju manje od 5% zemlje.

Pozivni natječaj objavljen je i u tjedniku Varaždinske vijesti kao i na web stranici Varaždinske županije, te se ovim putem  pozivaju sve općine, gradovi, udruge, turističke zajednice, vjerske zajednice i radna tijela jedinica lokalne samouprave te druge pravne osobe  da kandidiraju žene za koje smatraju da zaslužuju tu nagradu. Kriteriji za predlaganje kandidatkinja su: kreativnost i inovativnost u različitim sferama društvenog života; trajni utjecaj na pojedinca i zajednicu; očuvanje i poštivanje tradicijske baštine i okoliša te iznimna hrabrost i ustrajnost u poboljšanju ruralnog života. Pozivni natječaj otvoren je do 28. rujna 2016. godine.

NAJČITANIJE NOVOSTI