Službeni internet portal Varaždinska županija

Tribina: Antikorupcijskog povjerenstva

OBJAVLJENO 21.11.2014.

Temeljem Odluke o osnivanju Antikorupcijskog povjerenstva i Akcijskog plana suzbijanja korupcije u Varaždinskoj županiji za razdoblje 2010.-2013. godine., kojima su utvrđene programske aktivnosti i zadaci te temeljni ciljevi Akcijskog plana, prioritetna područja, mjere, rokovi i nositelji provedbe, Antikorupcijsko povjerenstvo, kao savjetodavno tijelo Županijske skupštine za praćenje i suzbijanje korupcije na razini Varaždinske županije, tijekom 2014. godine planira realizirati tribine u gradovima Varaždinske županije.

Tribine će se održavati dislocirano u gradovima Varaždinske županije, a na njima bi sudjelovali članovi Antikorupcijskog povjerenstva kao nositelji izlaganja, s ciljem poticanja odgovornosti u vršenju javnih dužnosti, otvorenosti vlasti i odlučivanja te sprječavanja korupcije. Na taj način članovi Antikorupcijskog povjerenstva vlastitim angažmanom i aktivizmom, daju svoj doprinos realizaciji općeg cilja utvrđenog Strategijom suzbijanja korupcije, a to je "stvaranje društva bez korupcije".

Prva takva Tribina organizirana je u Gradu Novi Marof, 17.04.2014. godine (u Maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin, a izlagači su bili  Ivica Kruhoberec, član Transparency International Hrvatska i član Antikorupcijskog povjerenstva i Sanja Keretić, predsjednica Udruge "Varaždinski potrošač" i članica Antikorupcijskog povjerenstva.

Drugu Tribinu planirali smo organizirati u Gradu Ludbregu, gdje bi sudjelovali isti izlagači, a planirane su sljedeće teme:

  1. Građani, mediji i pravo na pristup informacijama - Ivica Kruhoberec
  2. Iskustvo o razini svijesti građana i prepoznavanju neprihvatljivog ponašanja na primjeru Udruge za zaštitu prava potrošača "Varaždinski potrošač" Varaždin -  Sanja Keretić

NAJČITANIJE NOVOSTI

Tribina 27. studenoga 2014. godine (četvrtak) U GRADU LUDBREGU u dvorani  Pučkog otvorenog učilišta „Dragutin Novak“ LUDBREG, Trg Svetog Trojstva 19 (vijećnica- I kat) s početkom u 18,00 sati.